Monet meistä käyttävät Windowsin Lisää tai poista sovellus -toimintoa ohjelmien poistamiseen tietokoneelta. Se on yksinkertainen työkalu, joka kuuluu automaattisesti kaikkiin Windows- tietokoneisin, ja sen löytää helposti suoraan tietokoneen asetuksista. Kun ohjelmia poistetaan Lisää tai poista sovellus -toiminnolla, ne eivät kuitenkaan välttämättä häviä kokonaan.

Windows suorittaa kyllä pyydetyn tehtävän ja poistaa ohjelman, mutta vain harvoin kaikki ohjelman jäljet poistuvat kiintolevyltä. Monet ohjelmat luovat tietokoneelle pieniä kansioita, joihin tallentuu erilaisia ohjelmaan liittyviä tiedostoja. Nämä tiedostot voivat joskus piiloutua Windowsin sisäänrakennetulta poistotoiminnolta.

Lisäksi jotkin ohjelmat ovat niin itsepäisiä, ettei Windows yksinkertaisesti pysty poistamaan niitä, ja joissakin ohjelmissa poistotoiminto on selvästi viallinen. Tämän vuoksi ohjelmat voivat jäädä tietokoneelle roikkumaan ja viedä tilaa, vaikka niitä yritettäisiin poistaa. Onneksi ongelmaan on ratkaisu.

Uusi työkalu Etunurkassa

Wise Program Uninstaller -ohjelman avulla ylimääräiset ohjelmat ja niihin liittyvät tiedostot voi poistaa kokonaan. Ohjelma toimii eräänlaisena Lisää tai poista sovellus -toiminnon laajennuksena, ja sen voi ladata maksutta Etunurkasta.

Wise Program Uninstaller etsii sisäänrakennetun skannaajansa avulla pienet tiedostot, piilotetut kansiot ja kaiken muun, mitä ohjelma on tallentanut kiintolevyn eri paikkoihin. Tämän jälkeen ohjelma poistaa kaiken. Se suojaa siis mahdollisilta ongelmilta, joita muilta osin poistettujen ohjelmien jäännökset tai unohdetut pikavalinnat voisivat aiheuttaa myöhemmin.

Samalla puhdistus vapauttaa kiintolevylle lisää tilaa. Niin kutsutun pakotetun poiston avulla voi varmistaa, että Wise Program Uninstaller poistaa myös hankalat ohjelmat, joihin on muuten vaikea päästä käsiksi. Koneelle ei siis takuulla jää ei-toivottuja ohjelmia eikä niihin liittyviä piilotettuja kansioita tai tiedostoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".