Tässä jutussa keskitymme valikkoon, joka avautuu napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella esimerkiksi työpöytää, tiedostoa tai kansiota Windowsissa. Kohdevalikossa voit muun muassa kopioida ja nimetä tiedoston tai kansion uudelleen. Jos olet kuitenkin vuosien varrella asentanut tusinan jos toisenkin verran ohjelmia, hiiren kakkospainikkeen valikko ei sisällä enää vain Windowsin omia toimintoja.

Sen sijaan se on täynnä pikakuvakkeita ohjelmiin ja työkaluihin. Kun asennat tietokoneeseen ohjelman, sen pikakuvake voidaan lisätä valikkokohteeksi hiiren kakkospainikkeen kohdevalikkoon. Kaikki nämä lisäkuvakkeet johtavat siihen, että voit päätyä käyttämään kohtuuttoman paljon aikaa yrittäessäsi löytää tarvitsemasi valikkotoiminnot. VLC, Dropbox ja monet muut ohjelmat kun ovat täyttäneet hiiren oikean painikkeen valikon koomisen pitkällä luettelolla toimintoja.

Siksi esittelemmekin nyt näppärän apuohjelman, joka poistaa tarpeettoman sotkun hiiren kakkospainikkeen valikosta niin, että kohdevalikkoon jäävät näkyviin vain Windowsin omat toiminnot ja valikkokohteet.

Siivoa hiirivalikko

Easy Context Menu -ohjelman avulla voit siivota hiiren kakkospainikkeen kohdevalikon hetkessä. Sillä saat valittua ne asennettujen sovellusten ja työkalujen valikkokohteet, joita et halua kohdevalikkoon, ja ohjelma poistaa ne välittämästi. Kaikkien kohteiden läpikäynti voi kuitenkin kestää jonkin aikaa eritoten, jos kohteita ja kuvakkeita on paljon.

Kohdevalikot on jaettu eri luokkiin, ja voit poistaa lähes kaiken muun paitsi Windowsin omat työkalut. Saatat myös poistaa vahingossa jonkin ohjelman pikakuvakkeen, sillä välillä on hieman vaikea hahmottaa, mitä Easy Context Menun luokkien nimet tarkoittavat. Mutta me autamme sinua siinä, ja jos haluat perua poistamisen, niin kohteita on onneksi melko helppo lisätä valikkoon uudelleen.

Easy Context Menu on ilmainen, eikä se vaadi asennusta tai rekisteröintiä ennen käyttöä. Sinun tarvitsee vain siirtyä verkkosivustollemme, ladata ohjelma ja käynnistää asennustiedosto. Sitten oletkin valmis karsimaan hiiren kakkospainikkeen kohdevalikosta turhat toiminnot.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".