Sekä Windows 10 että Windows 11 ovat nykyään täynnä erilaisia ominaisuuksia, ja useimmat tietokoneen ongelmat voi korjata käyttöjärjestelmien omien asetusten kautta. Järjestelmissä on myös useita sovelluksia, jotka tekevät tietokoneen käytöstä helpompaa ja hauskempaa. Esimerkiksi ääntä on helppo tallentaa Windowsiin sisältyvällä äänitallentimella ja videoita muokata Windows 11:n Clipchamp-sovelluksella.

Lyhyesti sanottuna Windows pystyy vaikka mihin. Microsoftin maksuttomalla Power- Toys-ohjelmistopaketilla voi kuitenkin tehdä vielä enemmän. Hyödyllisten pikkutyökalujen paketti näki päivänvalon Windows 95 -käyttöjärjestelmässä, ja nykyään se sisältää 17 pientä ohjelmaa, joista jokainen tekee Windowsista hieman paremman. Esimerkiksi PowerRename-työkalulla voi nimetä Resurssienhallinnassa kokonaisen tiedostoryhmän kerralla uudelleen. Keyboard Managerin avulla voi puolestaan päättää, mitä pikatoimintoja milläkin näppäimistön näppäimellä tai näppäinyhdistelmällä aktivoidaan.

Päivitetään jatkuvasti

PowerToysin mukana tietokoneelle ei tule pelkästään 17 työkalua, jotka kehittäjät ovat räätälöineet Windowsille. Microsoft myös päivittää ohjelmistopakettia jatkuvasti uusilla työkaluilla ja jo olemassa olevien työkalujen parannuksilla ja laajennuksilla. PowerToys ilmoittaa, kun päivityksiä on saatavilla, minkä jälkeen päivityksen voi ladata ja asentaa suoraan päävalikosta.

Itse ohjelmistopakettia ei ole jostain syystä esiasennettu Windowsiin, mutta suurin osa työkalujen tarjoamista vaihtoehdoista on jo jossain syvällä Windowsin asetuksissa. PowerToys tekee piilotettujen ominaisuuksien käyttämisestä paljon helpompaa. Lataa vain ohjelmistopaketin uusi versio Etunurkasta, asenna se ja aktivoi haluamasi työkalu.

Suurin osa työkaluista on valmiina käyttöön jo yhdellä napsautuksella. Kaikista 17 työkalusta ei tietenkään ole yhtä paljon hyötyä kaikille, mutta useimmat niistä ovat erittäin käteviä. Jotkin voivat olla suorastaan korvaamattomia, kun niitä on ensin tottunut käyttämään. Valitsimme paketin parhaat työkalut ja näytämme tässä artikkelissa, miten niitä käytetään.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".