Monet aloittavat päivänsä herätyskellon ääntä kuunnellen. Jotkut saavat puhelimeensa herätyksen lisäksi ilmoituksia kalenterisovelluksessa olevista tapahtumista. Ja jotkut ovat merkinneet paperikalenteriin, millaisia tehtäviä ja suunnitelmia alkava päivä tuo tullessaan. Kalenteri on useimmille välttämätön, mutta päivyrin tai puhelimen kaivaminen esiin useita kertoja päivän aikana voi alkaa ärsyttää.

Nykyaikaisempi tapa kaikkien sovittujen menojen muistamiseen ovat tietokoneelle ajastetut hälytykset. Etunurkasta maksutta ladattava Concenturio on tähän tarkoitukseen erinomainen apuväline. Näppärän pikkuohjelman ainoana tarkoituksena on muistuttaa aikataulutetuista tehtävistä, ettei esimerkiksi hammaslääkäriaika tai tapaaminen pankissa pääsisi unohtumaan.

Muistuttaa kaikesta

Concenturio on monipuolinen työkalu, joka ei kuitenkaan vie tietokoneelta juuri ollenkaan tilaa. Se muistuttaa tietysti yksittäisistä sovituista menoista, mutta lisäksi siihen voi ajastaa erilaisia säännöllisiä muistutuksia, jotka toistuvat päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai jopa vuosittain. Myös muistutus jonain tiettynä viikonpäivänä on mahdollinen. Ohjelma voi esimerkiksi muistuttaa roskapostikansion tarkastamisesta ja tyhjentämisestä tiistaisin ja torstaisin.

Concenturiota voi käyttää joko perinteisenä hälytyksenä edellä kuvatulla tavalla tai lähtölaskenta-ajastimena. Käytännössä jonkin tietyn hälytyksen voi siis asettaa soimaan joko valittuna päivänä esimerkiksi kello 16.00, tai Concenturiota voi käyttää eräänlaisena munakellona. Siinä tapauksessa hälytys alkaa soida, kun tietty minuutti- tai tuntimäärä on kulunut. Kun hälytystyyppi on valittu, tehtävälle kannattaa kirjoittaa lyhyt kuvaus, esimerkiksi ”Varaa hammaslääkäri”.

Myös hälytysäänen voi itse valita. Ohjelmassa on useita valmiita hälytysääniä, mutta myös omia äänitiedostoja voi lisätä kiintolevyltä. Kun aika on kulunut umpeen, hälytysääni alkaa soida ja tehtävän kuvaus ilmestyy näytölle. Jos muistutuksia on useita, ohjelma laatii niistä automaattisesti kaikki merkinnät sisältävän yhteenvedon. Se auttaa muistamaan sopimukset, tehtävät ja tapaamiset. Yhteenvedossa jokaisella muistutuksella on asiaankuuluva otsikko ja lyhyt kuvaus, ja hälytyksissä voi käyttää erilaisia ääniä. Tarvittaessa luetteloon voi tietysti tehdä muutoksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".