Mihin AIF-tiedostoa oikeastaan käytetään? Entä miten PSD-tiedosto avataan? Puhumattakaan 7z-tiedostoista, joihin olet saattanut törmätä internetissä tai tietokoneellasi. Saatavana on satoja eri tiedostotyyppejä, ja monet niistä ovat varmasti käytössäsi usein, kuten JPG, EXE ja MP3.

Sitten on myös muita tiedostotyyppejä, jotka näkevät päivänvalon harvemmin. Se voi johtua siitä, että ne voidaan avata vain tietyillä sovelluksilla, tai siksi, että niissä on rajoitettuja toimintoja, joita käytetään harvoin.

Löydä oikeat ohjelmat

Saatat esimerkiksi törmätä AIF- tai AIFF-tiedostomuotoon, jos olet kopioinut vanhoja CD-levyjä. AIF on nimittäin eräänlainen pakkaamaton äänitiedosto, joka pystyy esimerkiksi säilyttämään korkean bittinopeuden ja hienostuneemmat sävyt musiikkikappaleessa.

Kaikilla musiikkisoittimilla ei kuitenkaan pysty toistamaan kyseistä tiedostotyyppiä.

Alla on joukko erilaisia tiedostotyyppejä, joissa on paljon erilaisia toimintoja. Kunkin tiedoston kuvauksessa on myös mainittu ohjelma, jonka avulla voit avata tiedoston.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".