Tietokoneesi kiintolevy on usein täynnä tiedostoja, joiden ei syystä tai toisesta pitäisi joutua vieraisiin käsiin. Siellä voi olla kansioita, joissa on perhekuvia, tai levy voi olla täynnä tärkeitä pankkitietoihin, työpaikkaan tai terveydenhuoltoon liittyviä asiakirjoja. Joka tapauksessa kiintolevy kannattaa tyhjentää sisällöstä, jos tietokone aiotaan luovuttaa elektroniikkaromuna kierrätyskeskukseen tai myydä eteenpäin.

Kiintolevyn täysi tyhjennys voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, ja tiedostojen, ohjelmien ja kansioiden poistaminen manuaalisesti on hidas ja hankala prosessi, kun tietokone on päätymässä elektroniikkaromuksi. Nopeampi– ja myös hieman rajumpi – menetelmä on käyttää vasaraa ja rikkoa kiintolevy fyysisesti.

Se ei kuitenkaan ole paras ratkaisu, eikä yksityisen sisällön poistamiseen kiintolevyltä tarvita vasaraa. On nimittäin olemassa tarkoitukseen sopivia poisto-ohjelmia, kuten HDShredder, joka hoitaa tehtävän.

Poistaa kaiken automaattisesti

KotiMikro-lehden lukijana saat nyt HDShredder-ohjelman maksutta kokonaiseksi vuodeksi, joten voit poistaa kaiken kiintolevyn sisällön tyhjän USB-muistitikun, matkapuhelimen tai muun internetyhteydellä varustetun laitteen avulla. Ohjelma hoitaa loput puolestasi. HDShredder ladataan Etunurkasta ja asennetaan.

Sen jälkeen USB-muistitikusta tehdään niin sanottu käynnistyslevy. Tietokoneen kiintolevyä ei nimittäin voi tyhjentää kokonaan Windowsin ollessa käynnissä. Sen sijaan tietokone on käynnistettävä USB-muistitikun avulla, jonka kautta HDShredder voi toimia. Tämä voi kuulostaa hieman monimutkaiselta, mutta tässä artikkelissa kerromme, miten se tehdään. Käytännössä USB-tikku vain kytketään tietokoneeseen sen ollessa sammutettu. Kun tietokone käynnistyy uudelleen, paina näppäimistön näppäintä ja avaa tietokoneen BIOS-asetukset.

Etsi aloitusvalikko ja valitse liitetty USB-muistitikku. Tämän jälkeen HDShredder käynnistyy itsestään, ja kiintolevy voidaan tyhjentää ohjelmalla kokonaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".