On sekä henkisesti terveellistä että selkeyden kannalta hyvä siivota tietokone aika ajoin. Mutta mitä hyötyä kaikista hyvistä aikeista ja teoista on, jos Windows tai jokin ohjelma estää sinua siirtämästä vastahakoisia kiintolevylläsi olevia tiedostoja? Saat Windowsilta ehkä virheilmoituksen, jossa kerrotaan, että jokin tiedostoista on lukittu etkä voi siirtää sitä, kun yrität siirtää joukon tiedostoja kansiosta toiseen.

Ilmoitus tarkoittaa, että Windows itse – tai jokin tietokoneeseen asennettu ohjelma – on avannut tiedoston taustalla, joten et voi siirtää tai poistaa sitä. Virheestä voi olla todella vaikea päästä eroon, koska voi olla lähes mahdotonta löytää käyttöjärjestelmästä tietty ohjelma tai tarkka prosessi, joka lukitsee tiedoston. Vasta kun tiedät, mikä ohjelma pitää tiedostoa käytössään, voit ehkä sulkea ohjelman ja vapauttaa tiedoston. Nyt voit unohtaa tällaiset huolet. LockHunter-ohjelma tutkii lukitun tiedoston perusteellisesti ja paljastaa, mikä ohjelma tai prosessi lukitsee tiedoston.

Sinun ei tarvitse edes etsiä ohjelmaa Tehtävienhallinnasta ja sulkea sitä itse. LockHunterilla voit vapauttaa tiedoston lukituksen, jotta voit siirtää tiedoston vapaasti toisaalle kiintolevylläsi, kun haluat siivota tietokonettasi. Vaihtoehtoisesti voit yksinkertaisesti poistaa sen, jos tiedät, ettei sinulla tai Windowsilla ole enää käyttöä kyseiselle tiedostolle.

Poista tiedostot varoen

LockHunter ei ehkä ole ohjelma, jota tarvitset juuri nyt. Säästä silti tämä artikkeli seuraavaa kertaa varten, kun tietokoneeltasi löytyy lukittuja tiedostoja. Ohjelma on kuitenkin niin tehokas, että se voi helposti poistaa myös Windowsille elintärkeitä tiedostoja. Ole siksi varovainen äläkä koskaan poista järjestelmätiedostoja ja muita kriittisiä tiedostoja Windowsin alikansioista.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".