Tietokoneeseen kertyy helposti turhan paljon kansioita. Vaikkapa lomakuvia valikoidessa tehdään uusi kansio, mutta osa kuvista jää vain vanhaan kansioon. Lopulta oikeita kansioita joutuu etsimään kissojen ja koirien kanssa. Tuskanhiki voi myös olla melkoinen, jos jokin kansio poistetaan kokonaan, eikä sen tärkeitä tiedostoja lopulta löydykään mistään muualta.

Jos omat kansiot tuntuvat sekasotkulta, niin ohjelma nimeltä BS Folder Compare on mainio apuväline: ohjelma vertailee kahta kansiota ja tarkistaa, onko niissä samanlaisia tiedostoja. Se on kätevää varsinkin, jos monissa kansioissa on nimiltään lähes samankaltaisia tiedostoja, joita voi olla hankala erottaa toisistaan.

Ohjelmasta on paljon iloa myös usein varmuuskopioita tekeville. Kuvakansiota muistitikulle turvaan kopioidessa on kätevää varmistaa, että juuri tarpeelliset kuvat kopioidaan. BS Folder Comparessa valitaan vain vertailtavat kansiot, ja niiden sisällön voi tarkistaa yhdellä hiiren napsautuksella. Ohjelma kertoo, jos kansiot eivät ole keskenään samansisältöisiä – ja toisesta kansiosta mahdollisesti puuttuvat tiedostot merkitään lihavoidulla fontilla. Identtisissä kansioissa lihavointia ei käytetä.

Sopii myös siivousapulaiseksi

BS Folder Comparella voi tehdä muutakin kuin vain vertailla kansioita. Ohjelma kun sopii hyvin myös tietokoneen puhdistamiseen. Joskus yksi kansio saatetaan kopioida tietokoneessa turhaan moneen eri paikkaan, ja silloin ylimääräiset kansiot vievät vain tarpeettomasti tilaa kiintolevyllä. BS Folder Comparella voi vertailla pikaisesti omia kansioita niin, että kokonaan samanlaiset kansiot tai kansioissa olevat tiedostojen turhat kaksoiskappaleet paljastuvat armotta.

BS Folder Compare -ohjelma sopii siis hyvin varmuuskopioinnin tueksi ja tietokoneen pitämiseen siistinä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".