Windowsin omalla levynhallintatyökalulla voi käsitellä osioita, mutta EaseUS Partition Master on pätevä ilmaisohjelma, joka tarjoaa monipuoliset työkalut osioiden muokkaukseen.

Kiintolevyn osiointi on monella tapaa avain oman tietokoneen hallintaan, sillä sen avulla kiintolevyn voi muokata mieleisekseen. Esimerkiksi niin, että Windows ja omat tiedostot ovat erillisissä osioissa kiintolevyllä. Lisäksi voit määrittää, kuinka paljon tilaa kullekin osiolle annetaan, ja kuinka moneen osioon kiintolevy jaetaan.

Ohjelman avulla voit myös kopioida osion tai kloonata koko kiintolevyn, jos esimerkiksi vaihdat kiintolevyn tilalle ssd-aseman.

HUOM! EaseUS Partition Masterista ilmestyi uusi versio sen jälkeen, kun KotiMikron artikkeli oli julkaistu. Artikkelissa on käytetty ohjelman versiota 12.10, joka on myös täällä Etunurkassa. Jos haluat seurata artikkelin ohjeita, niin älä päivitä ohjelmaa uuteen versioon, kun ohjelma sitä tarjoaa. Voit tehdä päivityksen myöhemmin.

Näin asennat EaseUS Partition Master Free -ohjelman

 1. Lataa asennustiedosto täältä Etunurkasta valitsemalla oheinen Lataa ohjelma -painike.
 2. Käynnistä sitten asennus kaksoisnapsauttamalla lataamaasi epm-tiedostoa.
 3. Vastaa kielivalintaan OK.
 4. Valitse esiin tulevassa ikkunassa Next ja seuraavassa Accept.
 5. Valitse esiin tulevassa ikkunassa Next. (Halutessasi voit ottaa valinnat pois työpöytäkuvakkeille ja automaattiselle raporttitoiminnolle.)
 6. Asentaja tarjoaa lisäohjelmaksi EaseUS Todo Backup free ohjelmaa. Se ei ole välttämätön Partition Masterin käyttämiseksi, joten voit ottaa lisäohjelman valintamerkin pois. Valitse sitten Next.
 7. Voit tilata valmistajan uutiskirjeen kirjoittamalla nimesi ja sähköpostiosoitteesi tai jatkaa asennusta tietoja ilmoittamatta valitsemalla Next.
 8. Valitse asennuksen päätteeksi Finish.
 9. Käynnistä sitten EaseUS Partition Master. Ohjelma tarjoaa uutta versiota. Älä lataa uutta versiota ohjelman tarjoamalla latauslinkillä, jos haluat seurata KotiMikron artikkelin kuvia ja ohjeita, jotka perustuvat nyt asentamaasi 12.10-versioon.
 10. Voit myös poistaa valintamerkin kohdasta Check for update at startup, jos et halua, että ohjelma tarkistaa päivitysten saatavuuden jokaisella käynnistyskerralla. Päivitykset voi tarkistaa jatkossa myös ohjelman Help-valikon kautta valitsemalla Check for update.
 11. Valitse esiin tulevassa ikkunassa Later, niin saat ilmaisversion käyttöösi.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
 • Tilaajana saat:
 • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
 • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
 • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
 • Uusimmat tuotetestit ja arviot
 • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
 • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".