Työpöydälläni on tapana muuttua sitä sotkuisemmaksi, mitä enemmän käytän tietokonetta. Työpöydälle kertyy helposti melkoinen määrä ohjelmien pikakuvakkeita sekä erilaisia kuvakaappauksia, asiakirjoja ja kansioita. Lopputulos näyttää kauhealta, ja lisäksi tiedostot ja ohjelmien pikakuvakkeet voivat kadota sekamelskaan, jolloin tarvittavan ohjelman tai asiakirjan etsimiseen voi kulua suhteettoman paljon aikaa ja vaivaa.

Ongelman ratkaisee ViPad-ohjelma, jonka avulla voi järjestää pikakuvakkeet ja saada paremman käsityksen Työpöydän sisällöstä.

Jaottele pikakuvakkeet

Etunurkasta ilmaiseksi ladattava Vi- Pad helpottaa pikakuvakkeiden löytämistä jopa täysinäisellä Työpöydällä. Työkalu on eräänlainen Työpöydän päällä oleva paneeli, joka sisältää pikakuvakkeita tiedostoihin, kansioihin ja ohjelmiin. Pikakuvakkeet on merkitty erilaisilla ikoneilla. Jos joukossa on pikakuvake esimerkiksi VLC-musiikkisoittimeen, paneelissa näkyy VLC:n tuttu kartioikoni, jonka alla on ohjelman nimi. Paneelissa näkyvät kuvakkeet voi jokainen käyttäjä päättää itse.

Etsi vain haluamasi pikakuvake Työpöydältä, napsauta sitä ja raahaa se ohjelman ikkunaan. Pikakuvakkeet voidaan jakaa kategorioihin, jotka näkyvät ViPadin yläosan välilehdillä. Kategoriasta toiseen on helppo siirtyä, ja tarvittaessa pikakuvakkeiden nimiä ja kuvakkeita voi muuttaa niin, että ne on entistä helpompi erottaa toisistaan. Tällä tavalla järjestetyltä Työpöydältä etsityt kohteet löytyvät entistä nopeammin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".