Kuvankäsittelyohjelmilla saa toki tehtyä komeita kuvituksia tai mielikuvituksellisesti muokattuja kuvia vaikkapa Facebookin taustakuvaksi tai juhlavan onnittelukortin taustaksi. Työkaluja on tarjolla runsaasti, ja tehosteet ovat varmasti näyttäviä, jos jotakin kuvaa pitäisi piristää tai tehdä kokonaan uutta grafiikkaa. Se vaatii kuitenkin ohjelmiston lisäksi jonkinmoista kokemusta, sillä kuvankäsittely ei suju kuin lastenleikki.

Photoshop on paitsi melkoisen hintava niin myös vaativa työkalu opeteltavaksi – varsinkin, jos kuvankäsittely ei ole ollenkaan ennalta tuttua. Tämän jutun kirjoittajakin on tuskaillu ärsytykseen asti kuvankäsittelyohjelman kanssa, kun graafinen luovuus ei olekaan purkautunut näytölle kuin vettä valaen. Sitten työkaluksi löytyi kuin sattumalta mainio Canva-ohjelma, ja luovuus pääsi saman tien kunnolla valloilleen.

Canva tarjoaa kattavan valikoiman mallipohjia lähes kaikenlaiseen graafiseen suunnitteluun. Onnittelukortin, ansioluettelon tai vaikka kokonaisen keittokirjan laatimiseen löytyy luultavasti Canvan arkistosta jokin mallipohja, jota voi käyttää pohjana omaa grafiikkaa suunnitellessa.

Muokkaa mallipohjasta yksilöllisempi

Canvaa käynnistäessä voi joko aloittaa uuden projektin täysin puhtaalta pöydältä tai sitten valita jonkin ohjelman lukuisista mallipohjista ja jatkaa sen muokkaamista. Mallipohjan käyttäminen aloitetaan valitsemalla, millaista grafiikkaa ollaan tekemässä. Mallipohjat kun on jaettu ohjelmassa eri luokkiin.

Vaikkapa kansikuvan laatiminen Facebook-profiiliin onnistuu otsikon Some alla sosiaalisen median mallipohjilla. Tuttavan syntymäpäivään voi valmistautua suunnittelemalla hänelle yksilöllisen onnittelukortin, ja silloin kurkistetaan luokkaan Henkilökohtaiset. Sitten valitaan vain valikoimasta sopiva muotoilutyyli, ja Canva näyttää seuraavaksi mallipohjia, jotka on sovitettu kyseisen tyylin mukaisiksi. Mallipohjissa on yleensä tekstiä ja kuvia, mutta ne voi korvata muunlaisella sisällöllä.

Internetyhteyden täytyy toimia Canvaa käyttäessä. Lataa ensin ohjelman asennustiedosto Etunurkasta ja perusta käyttäjätili, mutta omaa profiilia ei tarvitse liittää sosiaalisen median palveluihin tai Google-tiliin. Kirjoita vain sähköpostiosoite, käyttäjänimi ja salasana, niin voit ryhtyä tekemään komeita kuvituksia ja upeita taustoja.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".