Eikö valokuvastasi tullut niin hyvää kuin toivoit? Ehkä valoa oli liian vähän, värit näyttävät haalistuneilta tai kuvasta puuttuu terävyyttä. Onneksi suurin osa näistä ongelmista voidaan ratkaista digitaalisella kuvanmuokkauksella. Yleensä se edellyttää hyvää ohjelmaa, jossa on yksityiskohtaiset mahdollisuudet kuvan säätämiseen.

Ja yksityiskohtainen säätäminen vie aikaa. Aina moiseen tuntikausia kestävään nörtteilyyn editointityökalujen parissa ei ole mahdollisuutta. Ashampoo Photo Optimizer -ohjelma on täysin erilainen: upean kuvan loihtimiseen ei tarvita kahta tuntia – kaksi minuuttia riittää.

Optimoi yhdellä napsautuksella

Ashampoo Photo Optimizerin avulla valokuvaa voi muokata jo yhdellä napsautuksella, ja ohjelma selviytyy tehtävästä vakuuttavasti. Automaattisen kuvankäsittelyn tuloksena on terävämpi kuva, jossa sekä valo että värit ovat juuri oikeanlaiset – aivan kuin käytössä olisivat olleet kalliin kuvankäsittelyohjelman kehittyneimmät työkalut.

Ohjelma analysoi itse kuvan virheet ja puutteet, ja muokkaa sitä sen jälkeen sopivassa määrin. Jos kuva on otettu edistyneellä kameralla, joka tarkentaa automaattisesti oikeisiin kohtiin ja kuvissa on täydellinen valkotasapaino, ohjelma säätää kuvaa vain vähän. Mutta jos kyseessä on valokuva, jossa on sekä puutteita valaistuksessa että haalistuneet värit, Ashampoo Photo Optimizer tekee suuremman muokkauksen.

Runsaasti työkaluja

Mikäli kuvasta ei vielä Ashampoo Photo Optimizer -ohjelman automaattisen kuvankäsittelyn jälkeenkään tullut toivotunlaista, kuvan hienosäätämistä voi jatkaa helposti itse. Ohjelma sisältää useita hyödyllisiä muokkaustyökaluja, joita on todella helppo käyttää. Ohjelmassa voi muuttaa esimerkiksi kuvien kontrastia, värilämpötilaa ja valoa. Samoin voi lisätä kuvien terävyyttä tai varmistaa, että kuvauskohteet piirtyvät kunnolla esiin varjojen alta. Muokkaus tapahtuu sivulta toiselle liikuteltavilla liukusäätimillä, joten se on hyvin helppoa.

Kuvaa voi esimerkiksi vaalentaa luonnollisesti siirtämällä valoisuuden liukusäädintä, joka vahvistaa kuvan valonlähteitä. Ohjelmaa voi käyttää myös nopeana rajaustyökaluna, jos valokuvaa täytyy leikata. Yleensä tämä hieno ohjelma maksaa 25 euroa, mutta sinä voit ladata sen maksutta Etunurkasta. Aktivoi vain ohjelma ja rekisteröidy käyttäjäksi. Sen jälkeen voit käyttää ohjelmaa milloin tahansa ja muokata kuvia pikavauhdilla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".