Kuten useimmat tietävät, Windowsissa on sisäinen sovellus, jolla voi katsella valokuvia tietokoneella. Sovellus on nimeltään Valokuvat, ja sitä voidaan käyttää kuvien muokkaamiseen, suurentamiseen ja katseluun. Se on kuitenkin monilta osin hieman heikompi kuin aikaisemmat Windowsin valokuvien katseluohjelman versiot.

Valokuvat-sovellus on toisaalta melko kätevä, sillä se tarjoaa useita muokkausmahdollisuuksia. Jos kuitenkin haluat vain katsella ja selata valokuva-albumia, kokemus voi olla turhauttava. Kuvan avaaminen sovelluksessa kestää usein jonkin aikaa, ja vielä enemmän aikaa kuluu, kun samasta kansiosta avataan useita kuvia.

Siksi saatat kaivata Windows 7 -käyttöjärjestelmän kuvankatseluohjelmaa. Windows 7 -ohjelma ei pystynyt muuhun kuin näyttämään kuvia, mutta sen käyttö oli nopeaa ja kitkatonta, juuri päin vastoin kuin Windows 10:ssä. Siksi olemme lisänneet Etunurkkaan uuden ja upean ohjelman, joka toimii yhtä hyvin kuin vanha Windowsin kuvankatseluohjelma.

Katsele kuvia Nomacs-ohjelmalla

Ohjelman nimi on Nomacs, ja sen pääasiallinen tehtävä on näyttää valokuvia, mutta se sisältää paljon muutakin. Nomacs-ohjelmassa on myös useita mielenkiintoisia toimintoja, joiden avulla kuvia voi muokata.

Kuten sanottu, Nomacs on ennen kaikkea kuitenkin erinomainen kuvankatseluohjelma. Kuvan avaaminen ohjelmassa kestää vain sekunnin murto-osia, ja jos haluat avata koko kuvakansion, voit siirtyä kuvasta toiseen näppäimistön nuolinäppäimillä. Voit siis katsella helposti ja nopeasti kokonaista albumia, aivan kuten vanhassa Windowsin kuvankatseluohjelmassa.

Kuvia voi myös kääntää ja tarkastella koko näytöllä sekä kuvaesityksenä. Nomacsin monet toiminnot saattavat ensi silmäyksellä vaikuttaa hieman oudoilta, mutta niiden mukauttaminen valikkopalkista on helppoa. Toimintojen kuvakkeita voi myös suurentaa, jotta niiden hahmottaminen ja käyttö on helpompaa. Ohjelman voi ladata maksutta Etunurkasta. Se ei edellytä rekisteröitymistä ja asennus on helppoa. Kuvia pääsee siis tarkastelemaan ohjelmalla nopeasti ongelmitta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".