Eikö kuvasta tullutkaan kerralla täysosumaa? Vai halutaanko lomakuvan taustaksi vaihtaa Eiffel-torni? Apuun tarvitaan kuvankäsittelyä, sillä sen kanssa mikään ei ole mahdotonta.

Voit poistaa kuvista tarpeettomia kohteita tai vaikkapa suurentaa tai pienentää jotakin hahmoa. Voit myös yhdistää useasta otoksesta yhden kuvan tai sitten lisätä kuvaan tehosteen tai tekstiä, jotta se olisi katselijalle kiinnostavampi.

Kuvankäsittelyn ajatellaan usein vaativan Photoshopin kaltaisen kalliin ohjelman, mutta sille on vaihtoehtojakin. Tarjolla on mainioita maksuttomia ohjelmia, joilla saa tehtyä lähestulkoon samat asiat kuin kaupallisella versiolla.

Tämän kuvankäsittelykoulun kolmessa osassa perehdytään oivalliseen ohjelmaan nimeltä Krita, jonka voi ladata maksutta KotiMikron Etunurkasta. Ohjelma muistuttaa toiminnoiltaan ja asettelultaan Photoshop-esikuvaansa.

Ensimmäisessä osassa opetellaan kohteiden syväämistä ja tasojen kanssa työskenteleminen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".