Viime vuosina valokuvaaminen on yleistynyt yleistymistään, mistä saamme kiittää taskuissamme alati kulkevia älykännyköitä ja niiden erinomaisia kameroita. Jotkut meistä jakavat parhaat otoksensa koko maailman nähtäville Facebookiin tai Instagramiin, toiset taas esittelevät suosikkejaan kuvakirjoissa tai tietokoneensa näytönsäästäjinä.

Kaiken kaikkiaan valokuvat pääsevät nykyään paremmin esille kuin aikana, jolloin mestariteoksetkin helposti unohtuivat kuva-albumien sivujen väliin. Digitaalisten kuvien suurin etu filmiin verrattuna on, että niitä voi hienosäätää tietokoneella jälkikäteen.

Harmittaako sinua lomakuvaan livahtanut roskakori tai idyllisellä hiekkarannalla kelluva paperinpala? Huolet pois: ei-toivotut yksityiskohdat saa kuvasta pois, vaikka itse hiekkaranta olisi jäänyt taakse jo aikaa sitten.

Virheet pois napin painalluksella

Viime aikoina ammattilaisten kuvankäsittelyohjelmiin, kuten Photoshopiin, on ilmestynyt vaikuttavia työkaluja, jotka poistavat kuvista objekteja hetkessä. Nämä ohjelmat ovat usein kalliita, mutta nyt on saatavilla ilmainen työkalu, jolla voit poistaa häiritsevät yksityiskohdat kuvistasi sekunneissa.

Ohjelman nimi on PhotoDemon, ja siinä on Content-aware fill -niminen toiminto. Tämän lähemmäs taikuutta et tietokoneellasi pääse: valitse vain kohde, jonka haluat kuvastasi poistaa, ja käynnistä sitten työkalu, niin ei-toivottu yksityiskohta katoaa hetkessä! Parannellusta kuvasta voi tuskin edes havaita, että siitä on poistettu jotakin.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".