Kalenterin mukaan kevät koittaa jo kuukauden päästä. Se tarkoittaa tietysti kevättöitä puutarhassa. Maa on haravoitava edellisvuoden lehdistä ja pihaa on muutenkin siistittävä. Olet kenties suunnitellut myös jotain muutoksia, esimerkiksi uusien puiden tai muiden kasvien istuttamista?

Nyt on hyvä ajankohta aloittaa ajatustyöt. Onhan suotuisa aika istuttaa kasveja jo parin kuukauden päästä, kun routa alkaa olla sulanut, sateita on edelleen runsaasti eikä aurinko vielä paahda puutarhaan täydellä voimalla. Jo nyt kannattaa ryhtyä haaveilemaan unelmien puutarhasta, jotta siitä ja omista ideoista saa tulevana keväänä parhaan hyödyn. Toteuttamista odottavia unelmia saattavat olla esimerkiksi uusi suuri puuterassi, puutarhan huvimaja, pensaiden siirtäminen puutarhan toiselle puolelle, uuden kukkapenkin istuttaminen tai tuija-aidan perustaminen näkösuojaksi yleisen tien suuntaan.

Tällaiset ideat voi nyt suunnitella tietokoneella. DreamPlan Home Design -ohjelmalla voi piirtää niin taloja, huoneiden sisustuksia kuin pihasuunnitelmia. Etunurkasta saatavaan ohjelmaan sisältyy uskomaton määrä valmiita elementtejä, joita voi lisätä piirustuksiin tarpeen mukaan. Esimerkiksi ennen varsinaisen puutarhasuunnitelman aloittamista kannattaa piirtää tontin ja talon ääriviivat. Ohjelmassa on valittavana lukuisia kasveja, kukkia ja puita, ja niitä voi lisätä piirrokseen eri kokoisina.

Suunnitelmia voi tehdä kaksi- tai kolmiulotteisina – ja niiden yhdistelmäl lä. Kuvan voi esimerkiksi piirtää 2Dtilassa, jossa tontti näkyy kätevästi ylhäältä päin. Puutarhan kasvien ja puiden sijoittelusta ja koosta saa sen sijaan realistisemman käsityksen vaihtamalla 3D-tilaan. Kun puutarhaunelmien kanssa pääsee vauhtiin jo näin helmikuussa, tuntuu melkein kuin kevät olisi tullut tavallista aikaisemmin. Kun uusi puutarha on suunniteltu tai kun vanhaan on lisätty muutamia uusia kasveja tai kukkapenkin paikkaa on vaihdettu, koko piirustuksen voi tulostaa joko kaksiulotteisena tai upeana kolmiulotteisena kuvana.

Kuva tarjoaa hyvän viitekehyksen, kun kevät vihdoin saapuu ja puutarhaan pääsee oikeasti lapion, haravan ja möyhijän kanssa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".