Onnistuneiden muotokuvien ottaminen saattaa olla vaikeaa. Joskus toinen tai molemmat silmät ovat kiinni. Toisinaan valaistus on vääränlainen. Jos kohde näkyy kuvassa juuri sellaisena kuin halutaan, mutta taustassa saattaa olla jotakin vikaa.

Tausta saattaa kiinnittää liikaa huomiota esimerkiksi kirkkaiden värien vuoksi, tai se voi olla yksinkertaisesti ruma. Sekava tausta pilaa helposti kuvan, jota voitaisiin muuten käyttää CV-kuvana tai vastaavana, mikä on turhauttavaa.

Valokuvan taustan poistaminen tai muokkaaminen saattaa kestää kuvankäsittelyohjelmassa useita tunteja, eikä lopputulos ole aina hyvä. Harjoittelun lisäksi tarvitaan myös hieman graafista osaamista.

Kuvia ei kuitenkaan kannata hävittää: Monimutkaisetkin taustat voidaan poistaa niistä helposti hiiren napsautuksella ilmaisessa verkkopalvelussa. Sen nimi on Remove.bg, ja se poistaa ongelmitta taustan lähes kaikista kuvista.

Avaa vain palvelu selaimessa ja lataa kuva. Remove.bg poistaa taustan ja nostaa esiin kuvan varsinaisen kohteen. Kun tausta on poistettu, uusi kuva on helppo ladata talteen tietokoneelle, jotta sitä voi käyttää esimerkiksi CV:ssä.

Remove.bg toimii melko kitkattomasti, vaikka kuvattu kohde olisi jokin muu kuin ihminen. Jos esimerkiksi myyt käytetyn matkapuhelimen Tori.fi:ssä, palvelun avulla voidaan myös poistaa kuvasta tausta, jotta puhelin korostuu mahdollisimman hyvin.

Uuden taustan lisääminen

Kun kuvan tausta on poistettu, kuvaan voidaan lisätä uusi tausta. Alkuperäinen tausta voidaan sumentaa tai kuvaan voidaan lisätä aivan toisenlainen tausta. Remove.bg-verkkopalvelussa on valittavana runsaasti taustakuvia, kuten viidakkoja, suurkaupunkeja ja merenpohjia, joita voi käyttää vapaasti taustana. Itse asiassa uutena taustana voidaan käyttää mitä tahansa kuvaa.

Verkkopalvelun avulla voit myös ladata valokuvan tietokoneeltasi ja käyttää sitä uutena taustana. Etsi ja lataa mikä tahansa kuva – ja muutamassa sekunnissa alkuperäinen kohde näkyy uutta taustaa vasten.

Palvelu on maksuton eikä vaadi rekisteröitymistä. Kaikki tapahtuu tässä osoitteessa:

www.remove.bg

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".