Windowsin Valokuvat-sovelluksen videotyökalut riittävät vain perustarpeisiin, mutta eivät riitä korvaamaan monen käyttäjän suosimaan Windows Movie Makeria, jota ei enää valitettavasti ole aatavana.

Tarjolla on kuitenkin maksuttomia mutta silti ominaisuuksiltaan monipuolisia video-ohjelmia. Yksi tällainen on avoimen lähdekoodin Shotcut, joka tukee useita tiedostomuotoja.

Shotcutin avulla voi leikata ja liittää videoleikkeitä yhteen sekä säätää muun muassa valkotasapainoa ja sävykkyyttä. Ohjelma on kaiken hyvän lisäksi suomenkielinen.

Lataa 32-bittinen versio Lataa 64-bittinen versio
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".