Pakko se on myöntää: olemme erittäin riippuvaisia älypuhelimistamme. Niistä on tullut sitä tärkeämpiä, mitä enemmän niihin on keksitty toimintoja. Siksi myös virran yhtäkkinen loppuminen on entistä vakavampi asia. Kun kaikki älypuhelimen toiminnot internetistä kameran kautta GPS:ään ovat käytössä, puhelimen akku kestää harvoin yhtä päivää enempää.

Täyteen ladattu ja laukkuun pakattu varavirtalähde on kuin vakuutus siltä varalta, että puhelimen akku tyhjenee juuri silloin, kun sitä tarvittaisiin eniten. Varavirtalähteet eivät ole aina pelkkiä kannettavia akkuja. Usein niissä on käytännöllisiä lisäominaisuuksia, esimerkiksi sisäänrakennettu lamppu tai mahdollisuus ladata akkua auringonvalossa. Tämän numeron testivoittaja pystyy lataamaan puhelimen langattomasti, kunhan puhelin tukee samaa tekniikkaa.

Lataus käynnistyy itsestään, kun puhelimen laskee varavirtalähteen päälle. Jos käytössä on uusi iPhone, varavirtalähde ja puhelin tarttuvat toisiinsa niiden sisäänrakennettujen magneettien avulla. Androidpuhelimissa samaa toimintoa voi käyttää kiinnittämällä magneettitarran puhelimen taakse. Varavirtalähdettä valitessa kannattaa tarkistaa, millainen latausliitäntä siinä on. Useimmissa puhelimissa on nykyään moderni symmetrinen USB-Cliitäntä, joten jos myös varavirtalähde ladataan samanlaisen liitännän kautta, varavirtalähteen lataamista varten ei tarvitse kuljettaa erillistä johtoa.

Mikäli varavirtalähde käyttää vanhempaa Micro-USB-tekniikkaa, erillinen johto on välttämätön.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".