Katso seuraavalla sivulla olevaa kuvaajaa. Siinä on arvio käytettyjen puhelinten markkinoiden kasvusta seuraavien kymmenen vuoden aikana. Kuten kuvasta näkee, markkinoiden kasvu on varsin merkittävää. Markkina kasvaa viime vuoden 53 miljardista eurosta 163 miljardiin euroon vuonna 2033. Tämä vastaa vajaan 12 prosentin kasvua joka vuosi.

Ennuste on peräisin analyysiyhtiö Persistence Market Researchilta, joka seuraa tiiviisti teknologiamarkkinoita. Se osoittaa selvästi, että ostamme tulevaisuudessa huomattavasti enemmän käytettyjä puhelimia kuin nyt. Laajan analyysin takana olevan yrityksen mukaan yksi selitys löytyy viime vuosien kasvavasta inflaatiosta, joka on yleisesti ottaen jättänyt ihmisille vähemmän rahaa käteen.

Kännykät kestävät pidempään

Toinen syy kehitykseen on se, että yhä useammat kuluttajat pyrkivät tekemään ostoksia kestävämmin – esimerkiksi ostamalla käytetyn puhelimen upouuden laitteen sijaan. Uusien laitteiden vaikutus ilmastoon on suurempi kuin käytettyjen. Yhä useammat valmistajat keskittyvät myös valmistamaan teknologiaa, joka kestää pidempään kuin vuoden tai kaksi ja joka on myös helposti korjattavissa.

Erityisesti EU-poliitikot ovat lisäksi painostaneet valmistajia suunnittelemaan puhelimia, tabletteja ja tietokoneita, joita voidaan korjata ja jotka kestävät pidempään, mikä puolestaan vähentää teknologiajätteen määrää.

Käytetty on usein fiksu hankinta

Oli syy mikä tahansa, yksi käytetyn puhelimen suurimmista eduista on sen edullisuus. Usein voit säästää jopa satoja euroja ostamalla käytetyn puhelimen uuden sijaan. Tämä pitää erityisen osuvasti paikkansa, jos kyseessä on jokin kalliimmista malleista. Sinun on kuitenkin katsottava ympärillesi tarkkaan ja oltava varovainen, sillä muuten saatat ostaa sian säkissä.

Tässä artikkelissa kerromme, miten voit ostaa käytetyn puhelimen niin, että olet siihen tyytyväinen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".