On aikainen aamu ja ainakin neljä tuntia kestävä junamatka on alkamassa... eikä matkapuhelimessa ole kuin 40 prosenttia virtaa jäljellä! Tiedossa on ongelmia, koska sinun pitäisi olla tavoitettavissa koko päivän ajan ja junalippukin on tallennettu puhelimen sovellukseen. Onneksi puhelin on mahdollista pitää toiminnassa, vaikka virtalähdettä ei olisikaan mukana.

Kunhan oikeat asetukset ovat tiedossa, akun saa kestämään paljon tavallista pidempään.

Erilaisia vaikutuksia

Osa puhelimen toiminnoista kuluttaa akkua enemmän kuin toiset. Esimerkiksi GPS kuluttaa erityisen paljon virtaa, mutta esimerkiksi tummaan näyttötilaan siirtymisellä on vähemmän vaikutusta. Siksi tietyt toiminnot on poistettava käytöstä ennen muita, jos tarkoituksena on saada akku kestämään mahdollisimman pitkään samalla kun puhelimen tärkeimpiä toimintoja vielä käytetään.

Jos GPS-toimintoa ei tarvita, se kannattaa poistaa käytöstä jo puhelimen akun ollessa puoliksi tyhjä. Seuraavaksi käytöstä voi poistaa esimerkiksi Wi-Fi-yhteyden, ja 30 prosentin kohdalla voi vähentää näytön kirkkautta. Esittelemme parhaat vinkit tässä artikkelissa siinä järjestyksessä, jossa niitä kannattaa käyttää. Ohjeita noudattamalla saat puhelimen akun kestämään koko päivän ilman laturia tai varavirtalähdettä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".