Minulla on omakohtaista kokemusta puhelimen katoamisesta. Vähän aikaa sitten huomasin uimahallireissun jälkeen, että OnePlus-puhelimeni ei ollut taskussani niin kuin oletin. Toimintani seuraavien tuntien aikana kertoo pelottavan tarkasti siitä, millaisessa mielentilassa ihminen yleensä on, jos rakas matkapuhelin on kadoksissa. Ensin soitin uimahalliin ja kysyin, oliko puhelinta löytynyt sieltä. Ei ollut. Kävin toiveikkaana myös kaupassa, jossa olin piipahtanut matkan varrella. Ei sielläkään. Mietin myös, oliko puhelin varastettu. Alkupaniikin jälkeen aloin sääliä itseäni.

Minun oli pärjättävä ilman kännykkääni! Eikä siinä vielä kaikki. Minun pitäisi ostaa uusi puhelin, sulkea sim-korttini ja ehkä jopa asioida vakuutusyhtiön kanssa. Lisäksi vaimoni mainitsi ohimennen, että olin ehkä hieman liian riippuvainen puhelimestani. Voi olla. Mutta mitä hyötyä tiedosta oli juuri nyt? Minulla oli ikävä puhelintani! Kesti lähes vuorokauden ennen kuin pystyin taas ajattelemaan selkeästi. Yhtäkkiä mieleeni tuli tämän artikkelin aihe eli paikannus. Muistelin hämärästi, että jos kännykän paikannus on käytössä, sen sijainnin voi nähdä kartalta.

Etsin asiasta tietoa Googlesta, ja kyllä! Minun piti mennä Google-tililleni selaimen kautta. Tein sen heti tietokoneellani ja huomasin, että ihmeiden aika ei ollut ohi. Selkeältä kartalta näin, että puhelin oli uimahallin välittömässä läheisyydessä. Pyöräilin paikalle ja löysin sen pensaasta sen penkin takaa, jolle olin istahtanut. Puhelin oli kuiva ja kuin ihmeen kaupalla vahingoittumaton!

Apua Applelta ja Googlelta

Sekä Android-puhelimet että Applen iPhonet voidaan paikantaa, jos paikannustoiminto on otettu käyttöön. Takuita ei kuitenkaan ole, sillä löytyminen edellyttää muun muassa, että puhelin on päällä ja yhteydessä verkkoon. Se on kuitenkin mahdollista – ja itse säästyin sen ansiosta todella suurelta vaivalta. Puhelimesi ei todennäköisesti katoa huomenna, mutta jonain päivänä niin saattaa käydä. Silloin on hyvä olla valmistautunut ja tietää, miten Googlen ja Applen ratkaisuja hyödynnetään.

Jatka siis lukemista, niin osaat suorittaa puhelimesi pelastustoimet mahdollisimman sujuvasti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".