Moni luulee, että puhelimella otetun valokuvan tulostaminen on hankalaa. Että ensin kuva täytyy lähettää jollakin tavalla tietokoneelle, minkä jälkeen se on avattava jollakin tietyllä ohjelmalla, ja tulostusasetuksiakin pitää luultavasti muokata. Todellisuudessa prosessi on paljon yksinkertaisempi, eikä Windowsia tarvitse sekoittaa soppaan ollenkaan.

Matkapuhelimet selviävät nykyään monista niistä tehtävistä, joita aiemmin tehtiin tietokoneella, ja sama pätee myös tulostamiseen. Puhelimella voi tulostaa erilaisia tiedostoja, kuten valokuvia, konserttilippuja ja tekstiasiakirjoja – käynnistämättä tietokonetta ollenkaan. Tehtävään tarvitaan vain tavallinen langaton tulostin ja matkapuhelin, joka on yhdistetty tulostimen kanssa samaan verkkoon. Puhelimelta tulostamiseen voi toki käyttää tulostinvalmistajan omaa sovellusta, mutta jos asiakirjojen ja kuvien skannaamista ja muita lisätoimintoja ei ole tarkoitus käyttää, ylimääräisiä sovelluksia ei tarvitse asentaa puhelimelle lainkaan.

Tiedostot voi lähettää tulostettavaksi suoraan puhelimen asetusten kautta sekä iPhonella että Androidilla.

Tulostus vie minuutin

Tiedoston voi tulostaa avaamalla sen puhelimella, napauttamalla Jaa-painiketta ja lähettämällä tiedoston tulostettavaksi. Vaihtoehtoisesti tulostaminen onnistuu myös Google Driven ja monien muiden sovellusten valikoista, joten tiedostojen ei tarvitse välttämättä edes olla tallennettuna puhelimeen. Kun tiedosto on lähetetty tulostettavaksi, on aika valita oma langaton tulostin.

Se löytyy puhelimesta hämmästyttävän helposti, sillä se tulee näkyviin automaattisesti, kunhan se on päällä ja yhdistetty samaan langattomaan verkkoon kuin matkapuhelin. Tulostusasetuksia voi säätää ennen tiedoston tulostamista samaan tapaan kuin tietokoneella. Asetuksissa voi valita esimerkiksi, tulostetaanko tiedosto tavalliselle A4-arkille vai kirjekuoreen, kuinka monta kopiota tiedostosta tulostetaan, tulostetaanko paperin molemmille puolille ja kuinka monta sivua asiakirjasta tulostetaan. Paperin suuntaa voi vaihtaa, ja tietenkin myös valinta värillisen ja mustavalkoisen tulosteen välillä on mahdollinen.

Menettelytavat Androidilla ja iPhonella eroavat hieman toisistaan. Siksi annamme seuraavilla sivuilla ohjeet langattomalla tulostimella tulostamiseen erikseen kummallekin puhelintyypille.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".