Kun Windows 11 julkaistiin, monet meistä paheksuivat uutta ulkoasua. Suuri osa meille tutuista ominaisuuksista näytti erilaiselta ja toimi nyt eri tavalla. Esimerkiksi hiiren kakkospainikkeella auki napsautettava kohdevalikko on suunniteltu uudelleen ja useat valikkokohteet on nyt kätketty salaperäisten grafiikoiden ja alivalikoiden taakse. Tehtäväpalkki on myös keskitetty, hakupalkki on muuttunut hakupainikkeeksi ja täysin uudella ulkoasulla ja toiminnallisuudella varustettu aloitusvalikko avautuu nyt yhtäkkiä keskelle näyttöä.

Siinä ei ole kuitenkaan mitään uutta, että Windowsia uudistetaan silloin tällöin. Jokaisen uuden Windows-version myötä Microsoft on myös päivittänyt käyttöjärjestelmän ilmeen ja esitellyt uusia ominaisuuksia. Uusi ei ole aina parempi, joten jos kaipaat vanhempia Windows-versioita, ExplorerPatcher on varmasti sinulle mieleen. Ohjelman avulla voit muokata käyttöjärjestelmää ja lisätä siihen eri elementtejä Windowsin aiemmista versioista. Tämä tarkoittaa vaikkapa sitä, että saat Windows 11:een vanhan hiiren kakkospainikkeen valikon ja tehtäväpalkin.

Runsaasti vaihtoehtoja

Ilmaiseksi verkkosivuiltamme ladattava ExplorerPatcher tarjoaa lähes rajattoman määrän vaihtoehtoja oman Windows-kokemuksen muokkaamiseen. Voit esimerkiksi muuttaa sekunnissa tehtäväpalkin oikeassa alareunassa olevien valikoiden ulkoasua siten, että äänenvoimakkuuden, akun kapasiteetin ja kellonajan kuvakkeet näyttävät samalta kuin Windows 7:ssä. Ja jos sinulla on Windows 11 mutta kaipaat Windows 10:n aloitusvalikkoa, voit tuoda sen takaisin muutamalla napsautuksella.

Asetukset-valikosta voit jo nyt muokata Windowsia monin tavoin ilman erillisen ohjelman apua. Tällä tavalla voi kuitenkin säätää vain niitä asetuksia, joiden muokkaamisen Microsoft on katsonut tarpeelliseksi. Laajempia asetusten muokkaamisia voi tehdä vain rekisterissä, eikä se onnistu ihan noin vain. Tämä johtuu siitä, että rekisteri on monimutkainen tietuekokoelma. Sen kohdalla sinun on tiedettävä tarkalleen, mitä olet tekemässä, jottei käyttöjärjestelmäsi vahingoittuisi.

ExplorerPatcher auttaa hallitsemaan juuri näitä rekisteristä löytyviä lisäasetuksia. Rastita vain valitsemasi muutokset ja napsauta oikeita painikkeita, ja Explorer- Patcher aloittaa muutoksien käyttöönoton. Windowsin alkuperäisten asetusten palauttaminen helppoa ja yksinkertaista, jos kuitenkkin kadut ohjelmalla tekemiäsi muutoksia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".