Monet Windowsin osat ovat enemmän tai vähemmän lukittuja. Tämä pätee myös työpöydän taustaan, jossa voidaan vaihtaa vain eri kuvien välillä.

Näin ei ole kuitenkaan ollut aina. Kun käytössä oli Windows 98 -käyttöjärjestelmä, verkkosivujen html-tiedostoja voitiin käyttää myös työpöydän taustana. Tällä tavoin päästiin nauttimaan esimerkiksi animoiduista GIF-tiedostoista työpöydän taustakuvana.

Sitten mahdollisuus katosi Windowsin uudemmissa versioissa – ehkäpä siksi , että sen ajan tietokoneet ja tapa, jolla Microsoft oli toteuttanut ominaisuuden, teki työpöydän liikkuvasta taustakuvasta vaikean ja paljon resursseja käyttävän ominaisuuden. Me, jotka kokeilimme toimintoa tuolloin, muistamme, kuinka hiiri pystyi keskeyttämään sen taustavideon toiston aikana.

Tämä tarkoittaa, että vuonna 2021 ja modernilla Windows 10:llä et voi saada työpöydällesi sellaista taustaa kuin haluat. Nyt voit kuitenkin saada työpöydän taustat takaisin hallintaani:

Lively Wallpaper -sovelluksen avulla voit tuoda kokonaisen verkkosivun tai videotiedostoja YouTubesta tai kiintolevyltä työpöydälle. Se tarjoaa upean efektin, ja nykyaikaisessa tietokoneessa et huomaa koneen tehokkuutta, kun se näyttää myös animaatiota taustalla.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".