Joskus muinoin uuden ohjelman asentaminen tietokoneelle edellytti suurta levykettä, levyasemaa ja asennuksen toimeenpanoa komentokehotteen kautta. Sittemmin apuvälineenä käytettiin CD-levyjä, joilta ohjelmat asennettiin CD-ROM-aseman avulla. Vasta internetin yleistymisen myötä ohjelmia on ollut mahdollista ladata suoraan tietokoneelle .exe-tiedostoina, jotka voidaan asentaa ilman erillisiä apuvälineitä.

Nykyään edes .exe-tiedostoja ei välttämättä tarvitse ladata ja asentaa, sillä Microsoft on tehnyt uusien ohjelmien asentamisesta tietokoneelle entistäkin helpompaa ja nopeampaa. Microsoft Storesta ohjelmia voi ladata ja asentaa tietokoneelle muutamalla hiiren napsautuksella. Ohjelmien noutaminen Microsoft Storesta on itse asiassa monella tavalla parempi vaihtoehto kuin niiden lataaminen verkosta, esimerkiksi Etunurkasta tai ohjelmien valmistajien omilta verkkosivustoilta.

Microsoft Storessa monia etuja

Yksi Microsoft Storen merkittävimmistä eduista on se, että sieltä ladattavat sovellukset ovat Microsoftin testaamia ja varmentamia. Kaikki sovellukset tarkistetaan virusten, haittaohjelmien ja vastaavien varalta ennen kuin ne tulevat esille Microsoft Storeen, joten käyttäjien tietokoneelle ei varmuudella päädy haittaohjelmia.

Toinen etu on se, että Microsoft Storen sovellukset päivittyvät automaattisesti. Sovellusten uusimpien versioiden lataamisesta ei tarvitse huolehtia, koska ne pysyvät ajan tasalla itsestään. Lisäksi on kätevää, että kaikki ladatut sovellukset yhdistetään automaattisesti samalle käyttäjätilille, josta ne on helppo löytää ja ladata uudelleen esimerkiksi uuteen tietokoneeseen vaihtamisen yhteydessä.

Näin maksulliset ohjelmat ja sovellukset pysyvät omassa hallinnassa, ja ne voi vaivatta noutaa tietokoneelle uudelleen. Useissa eri ohjelmissa tehdyistä maksuista ja tilauksista ei tarvitse pitää kirjaa, koska niitä voi hallinnoida keskitetysti yhdessä paikassa: Microsoft Storessa.

Ole tarkkana

Kaiken tämän ylistyksen jälkeen voisi luulla, ettei Microsoftin digitaalisessa lahjatavarakaupssa ole mitään moitittavaa. Se ei kuitenkaan ole koko totuus. Microsoft Store on nimittäin edelleen suhteellisen uusi toimija, ja esimerkiksi Applen App Storeen tai Google Play Kauppaan verrattuna ohjelmia on tarjolla vain murto-osa. Lisäksi todella monet ladattavista sovelluksista eivät välttämättä ole ko vin korkealaatuisia. Kaupoilla kannattaa siis olla tarkkana, jotta joukosta löytäisi parhaimmat ja hyödyllisimmät sovellukset.

Tässä artikkelissa mainitut ehdotukset ovat hyvä lähtökohta. Esittelemme seuraavilla sivuilla Microsoft Storen kymmenen parasta sovellusta. Ne kaikki ovat ilmaisia ja tuovat Windowsiin uusia ja käteviä ominaisuuksia. Lyhyiden esittelyiden lisäksi näytämme, miten Microsoft Storen sovellukset avataan ja asennetaan. Sen jälkeen homma onnistuu niiltäkin, jotka eivät ole käyttäneet ohjelmaa aikaisemmin. Microsoft Store toimii Windowsin versioissa 10 ja 11 eli sovelluksiin pääsee tutustumaan kummalla tahansa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".