Tietokoneen näyttö ei voi mielestämme koskaan olla liian suuri. Kunhan työpöydällä on tilaa eikä päätä tarvitse käännellä näytön reunojen näkemiseksi, suuren näytön hankkimisessa ei ole mitään ongelmaa. Tässä numerossa testaamme viittä 27-tuumaista ja yhtä 28-tuumaista näyttöä.

27 tuumaa on nykyisin yleisin näytön koko, ja hyvän näytön saa omakseen jo muutamalla sadalla eurolla. Testattujen näyttöjen pienin tarkkuus on Full HD eli 1920 x 1080 pikseliä. 27-tuumaisella näytöllä se tuottaa hyvän kuvan, kunhan näyttöä ei katsota liian läheltä.

Ultra HD -näyttöjen resoluutio on puolestaan 3840 x 2160 pikseliä, ja hyppäys Full HD -näytöistä niihin nostaa myös hintaa. Jos sinussa on yhtään hifistelijän vikaa, satsaaminen tarkempaan näyttöön on mielestämme hyvä investointi. Kuvat ja elokuvat näyttävät tietysti upeilta, mutta jopa niinkin arkiset ja tylsät asiat kuin tekstin kirjaimet ovat niin teräviä, että Ultra HD -näytön kokeilemisen jälkeen on vaikea palata takaisin käyttämään pienemmän resoluution näyttöä.

Seuraavilla sivuilla olevia näyttöjä voidaan tietysti käyttää pöytätietokoneen ensisijaisena näyttönä, mutta tämän kokoiset näytöt sopivat yhdistettäväksi myös kannettavaan tietokoneeseen. Harppaus 27- tai 28-tuuman näyttöön on valtava, vaikka kannettavassakin olisi suhteellisen suuri näyttö. Kun suurta näyttöä on kerran kokeillut, kannettavan tietokoneen oma näyttö alkaa tuntua väliaikaisratkaisulta, johon turvaudutaan vain silloin, kun konetta ei käytetä lisänäytön ääressä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".