Onko ruudun kuva ankean näköinen ja värintoisto heikko, vai onko kuvan kirkkaudessa ongelmia? Silloin näytön kalibroinnista on hyvin todennäköisesti apua. Kalibrointi tarkoittaa näytön värintoiston, kontrastin ja kirkkauden säätämistä, jotta väreistä tulee parempia ja ruudun kuvasta terävämpi.

Kaikille ei ehkä ole väliä, toistaako näyttö värejä täydellisesti, mutta esimerkiksi kuvankäsittelyn parissa työskenneltäessä värien ja kontrastien on ehdottomasti näyttävä oikein. Muuten vaarana on se, että kuvat ovat liian tummia tai vaaleita, niihin ilmestyy outoja väripisteitä tai ne eivät yksinkertaisesti näytä hyviltä, kun ne tulostaa.

Näyttö on kalibroitava ja asetukset valittava oikein, jotta värit ja sävyt toistuvat täsmälleen sellaisina kuin ne olivat esimerkiksi kuvanottohetkellä. Jos kuvia muokkaa sokkona, aikaa tuhlaantuu ja lopputulos voi olla vääränlainen, koska värit näyttävät hyviltä vain väärin kalibroidulta ruudulta katsoessa.

Lataa Calibrize

KotiMikro tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Calibrize- ohjelman voi ladata maksutta Etunurkasta. Kuten ohjelman nimestä voi päätellä, se on tarkoitettu nimenomaan näytön kalibrointiin. Helppokäyttöisen Calibrizen käytössä on vain kolme yksinkertaista vaihetta. Kun seuraat ohjeita, saat näytön värit säädettyä teräviksi ja oikeanlaisiksi muutamassa minuutissa.

Tässä paperilla emme voi näyttää, miltä lopputuloksen pitäisi näyttää, koska se on mielipidekysymys. Kerromme kuitenkin, miten kalibrointi tehdään käytännössä, jotta jokainen voi saada lähes täydellisiä kuvia toistavan eloisan näytön. Tässä artikkelissa selitämme lisäksi joitakin sanoja ja käsitteitä, joita käytetään näyttöjen säätämisen yhteydessä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".