Uusissa televisioissa on yleensä jo ostohetkellä jonkinlainen käyttöjärjestelmä, jolla voi käyttää Netflixiä ja muita suosittuja suoratoistopalveluja. Televisioiden valmistajat ja suoratoistopalvelut eivät valitettavasti ole kovin hyviä pitämään vanhempia malleja ajan tasalla. Vaikka laitteesta olisi maksanut pienen omaisuuden, sovellukset saattavat lakata toimimasta jo muutaman vuoden kuluttua.

Seuraavilla sivuilla testatut mediasoittimet astuvat kuvaan juuri sellaisessa tilanteessa. Niissä on samat ominaisuudet, jotka televisiossa pitäisi olla, ja ne ovat usein nopeampia ja parempia kuin älytelevision sisältämä valikko. Monissa mediasoittimissa käytetään puhelimista tuttua Googlen Android- käyttöjärjestelmää. Valikkoa on siis helppo käyttää, jos on tottunut käyttämään älypuhelinta. Mediasoitin laajentaa television käyttömahdollisuuksia myös lukuisilla sovelluksilla. Ohjelmien katselun lisäksi mediasoittimen avulla voi myös pelata pelejä.

Testatut mediasoittimet pystyvät näyttämään sisältöä Ultra HD -laatuisena eli 4K-resoluutiolla. Ultra HD -elokuvien katsominen edellyttää kuitenkin nopeaa internetyhteyttä, ettei kuva pysähtyisi yhtäkkiä huonon yhteyden vuoksi. Netflix suosittelee korkearesoluutioisen sisällön suoratoistoon vähintään 15 megabitin sekuntinopeudella toimivaa yhteyttä, mutta oman kokemuksemme mukaan panostus vielä sitäkin nopeampaan internetyhteyteen kannattaa – varsinkin jos talossa on samaan aikaan myös muita verkkoa käyttäviä ja elokuvan pitäisi näyttää mahdollisimman hyvältä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".