Hyvä näyttö parantaa käyttökokemusta kaikessa, mitä tietokoneella tehdään. Testasimme kuusi 27-tuumaista näyttöä, jotka osoittivat, kuinka korkealle laatu on noussut.

Suuri osa nykyään myytävistä näytöistä on 27-tuumaisia, ja siihen on syynsä. 27-tuumainen näyttö on sopiva kompromissi usein liian pieneltä tuntuvan 24-tuumaisen näytön ja pöydällä liian massiiviselta näyttävän yli 30-tuumaisen näytön välillä.

Otimme kuusi 27-tuumaista näyttöä mukaan testilaboratorioomme erilaisia mittauksia ja testejä varten. Näyttöjen yleisesti korkea taso yllätti positiivisesti, mutta mukaan mahtui myös yksilöitä, jotka jäivät muista jälkeen.

Kuten monessa muussakin asiassa, myös näyttöjen kohdalla pätee se, että sitä saa, mistä maksaa. Säästäminen näkyy näytön kuvanlaadussa, ja sen huomaa myös laitteen rakenteessa. Jos haluaa saada rahoilleen parhaan mahdollisen vastineen, pitää jo ennen ostopäätöstä tietää tarkkaan, mihin tarkoitukseen näyttöä aikoo käyttää. Jos ei esimerkiksi ole aikomusta pelata nopeatempoisia räiskintäpelejä, ei ole mitään järkeä maksaa ylimääräistä huippunopeasta vasteajasta ja suuresta virkistystaajuudesta, joilla on ratkaiseva merkitys vain innokkaille tietokonepelien pelaajille.

Ei ole myöskään sanottua, että kaiken maailman ergonomiset säädöt olisivat välttämättömiä. Kokemuksen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että näyttöä olisi hyvä pystyä säätämään ainakin korkeussuunnassa, sillä se auttaa löytämään paremman työasennon. Eikä silloin tarvitse turvautua hätäratkaisuihin, kuten esimerkiksi paksun kirjan laittamiseen näytön alle, jotta sen saisi sopivalle korkeudelle.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".