Katseesi on kiinnittynyt tietokoneen näyttöön koko sen ajan, jonka käytät tietokonetta, joten näytön kannattaa silloin olla huippuluokkaa. Kannettavan tietokoneen näytön koko on keskimäärin noin 13 tuumaa. Mielestämme tämä on aivan liian vähän, ja se on oikeastaan vain hätäratkaisu silloin, kun olemme poissa työpöytämme äärestä.

Suuri, vähintään 27-tuumainen näyttö parantaa sekä työskentelyä että tietokoneen äärellä viihtymistä – varsinkin silloin, jos näyttö on myös laadukas. Mielestämme tätä pienemmän näytön valitsemiselle on harvoin mitään hyvää syytä. Jos liität kannettavan tietokoneen ulkoiseen näyttöön, voit hallita Windowsin asetuksista, haluatko käyttää isoa näyttöä ainoana tietokoneen näyttönä vai haluatko käyttää sitä kannettavan lisänäyttönä, jos sinun täytyy käyttää vaikkapa useita ikkunoita samanaikaisesti tai jos käytät usein ohjelmia, joissa on monia työkalupaletteja.

Kun raahaat sisältöä, kuten ikkunan, näytön reunaan, se ilmestyy automaattisesti toisen näytön reunaan. Kun on tottunut käyttämään kahta näyttöä yhdellä tietokoneella, on vaikea palata enää yhteen pieneen näyttöön. Testin ainoa näyttö, joka ei ole 27-tuumainen, on Huawein testiosallistuja. Toimitusvaikeuksien vuoksi jouduimme testaamaan Huawein 34-tuumaista näyttöä, joka on hinnaltaantestin muiden näyttöjen tasolla.

Huaweilla on kuitenkin myös 27-tuumainen versio näytöstä. Siinä on vain hieman yleisempi 16:9-kuvasuhde, jota käytetään myös televisiossa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".