Näyttö kuuluu tietokoneen tärkeimpiin osiin. Juuri sitä tuijotetaan tauotta, kun tietokoneen ääressä istutaan, ja näytöltä selviää joka hetki kaikki se, mitä ollaan parhaillaan tekemässä.

Juuri siksi näytön pitää sopia hyvin omiin tarpeisiin ja käytettävään tietokoneeseen – mutta valinta ei ole ainoa helppoa. Tietokoneiden näyttöjen valikoima kun on jo melkoinen runsaudensarvi, ja lukemattomat eri valmistajat tekevät erilaisia malleja, joille on useita toisistaan poikkeavia käyttötarkoituksia. Valmistajat ja tietokoneliikkeiden myyjät käyttävät myös mielellään monimutkaisia teknisiä termejä kaupatessaan laitteitaan juuri sinulle.

Kenellä tahansa voi siis mennä sormi suuhun, kun itselle pitäisi valita juuri sopiva näyttö, sillä kysymyksiä nousee esiin lähes loputtomasti. Pitäisikö näytössä olla tietynlainen paneeli? Millaisia virkistystaajuuden ja vasteajan pitäisi olla? Halutaanko näyttöön kytkeä sekä Displayport- että hdmi-johdot?

Näihin kysymyksiin on hankala antaa yleispäteviä vastauksia, sillä oikea vastaus on paljolti kiinni siitä, mihin tarkoitukseen tietokonetta käytetään. Silläkin on oma merkityksensä, mitä paneelityyppejä näytössä käytetään ja kuinka ripeästi se päivittää kuvaa.

Mikä näyttö sitten lopulta kannattaisi ostaa? Pyrimme löytämään oikean vastauksen perehtymällä siihen termien ja toimintojen viidakkoon, johon täytyy tutustua kaikessa rauhassa, jotta arki olisi sujuvaa näytön kanssa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".