Omaa kulutusta on näinä aikoina syytä tarkastella kriittisesti, ettei inflaatio tekisi turhan suurta lovea kotitalouden budjettiin. Viime vuosina huimasti nousseet energiahinnat ovat merkittävä osa ongelmaa, ja kallista sähköä kuluttavat kaiken muun kodinelektroniikan tavoin myös tietokone ja siihen liitetyt lisävarusteet.

Siksi on järkevää miettiä, mitä keinoja itsellä on tietokoneen virrankulutuksen vähentämiseksi. Näyttö muodostaa suuren osan tietokoneen kokonaiskulutuksesta – olipa kyse erillisestä pöytätietokoneen näytöstä tai kannettavan tietokoneen näytöstä. Sähkölaskussa säästäminen onnistuu yksinkertaisella keinolla.

Windowsin voi nimittäin asettaa sammuttamaan näytön automaattisesti tietyn ajan kuluttua, jos tietokone seisoo käyttämättömänä. Aika määritetään Windowsin virranhallinta- asetuksissa. Näytön voi säätää sammumaan esimerkiksi kymmenen minuutin kuluttua käytön lopettamisesta. Vaikka näyttö olisi jo ennestään asetettu sammumaan 20 minuutin kuluttua, pienelläkin säädöllä voi säästää vuoden aikana tuntien kulutuksen verran sähköä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".