Kun tulostin toimii oikein, se on korvaamaton keksintö. Voit tulostaa juhlalauluja erikoistilaisuuksia varten, tärkeitä asiakirjoja allekirjoitettavaksi tai valokuvat tietokoneelta valokuva- albumeihin kiinnitettäviksi. Tulostin voi olla sekä vapauttava että tehokas työväline silloin, kun se toimii ja tulostaa oikkuilematta. Toisaalta se voi olla myös rasite ja ärsyke silloin, kun se ei toimi odotusten mukaan tai ollenkaan eikä tulosta muuta kuin yhden arkin kerrallaan – ja tietenkin senkin mustavalkoisena.

Totuus on, että tulostin on monimutkainen kone, jossa on herkkää mekaniikkaa ja elektroniikkaa ja jonka kanssa monet asiat voivat mennä pieleen. Tämä on erityisen paikkansapitävää nykypäivän tulostimien kohdalla, sillä niissä on monenlaisia toimintoja ja niiden on pystyttävä hoitamaan useita tehtäviä kerralla. Tulostimella on voitava tulostaa valokuvia ja asiakirjoja, sillä on voitava skannata ja sen on oltava yhteydessä niin internetiin kuin tietokoneeseen ja puhelimeen. Kaiken tämän on oltava nopeaa ja saumatonta siitä hetkestä, kun tulostus aloitetaan, aina siihen asti, kun tuloste on valmis.

Ratkaise ongelmat itse

Kaikki edellä sanottu tarkoittaa käytännössä sitä, että tulostimestasi on tullut pieni tietokone itsessään, ja monien vaihtoehtojen mukana tulee monia mahdollisia ongelmia. Tässä jutussa yritämme kuvata joitakin ärsyttävimpiä ja yleisimpiä pulmia, joihin saatat törmätä, kun haluat saada tulostettua materiaalia tietokoneelta paperille. Tietenkin näytämme myös, miten voit ratkaista monia erilaisia ongelmia, kuten tulostusnopeuden hidastumisen tai paperitukoksen, joita saatat kohdata käyttäessäsi tulostinta kotona.

Vaihtelevat ratkaisut

On syytä huomata, että kaikki tulostimet eivät ole samanlaisia, ja tässä jutussa esittelemämme lähestymistavat vaihtelevat luultavasti hieman laitteen ja ongelmien mukaan. Näytämme tässä jutussa, miten HP-merkkinen tulostin nollataan, mutta on mahdollista, että kotitulostintasi ei välttämättä resetoida täsmälleen samalla tavalla. Toimintaperiaate on kuitenkin sama, vaikka tulostimesi voikin olla eri merkkiä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".