Ostettaessa edulliselta vaikuttanut tulostin voi osoittautua käytettäessä pahaksi rahasyöpöksi. Tulostimen käyttökustannukset – varsinkin mustekasetit – ovat merkittävä kustannuserä, mutta harva miettii sitä tulostinta ostaessaan. Tulostusmuste kuuluu maailman kalleimpiin nesteisiin, ja englantilaisen Which!-kuluttajajärjestön mukaan litra tulostimen mustetta maksaa enemmän kuin litra ylellistä Dom Pérignon -samppanjaa.

Toistuvasti tulostaessa mustekasetit ja tyhjät arkit voivat tulla kalliiksi, ja harva haluaisi käyttää kaikkia liikeneviä rahojaan musteen ostamiseen. Suosittelemme siksi nyt ohjelmaa, jolla voi säästää merkittävästi tulostamisen pakollisia kuluja.

Säästä mustetta ja paperia

Ohjelma CleverPrint kuuluu Etunurkan uutuuksiin, ja se laajentaa tulostimen oman ohjelmiston tulostustoimintoja. CleverPrintiä käyttäessä tulostetaan siis aivan tavalliseen tapaan.

Ainoana erona on se, ettei tulostin ryhdy vedostamaan arkkeja saman tien. Sen sijaan käynnistyykin ohjelma CleverPrint, jolla voi muun muassa poistaa tulosteista kuvat, käyttää mustetta säästävää toimintoa tai tulostaa yhdelle arkille useita sivuja tekstiä.

CleverPrintillä tulostaessa voi siis säästää sekä mustetta että paperia – ja loppujen lopuksi riihikuivaa rahaa.

KotiMikron lukijoille säästöä kertyy monin verroin, sillä CleverPrint maksaa normaalisti noin 40 euroa, mutta lehden lukijat voivat ladata sen Etunurkasta täysin maksutta.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".