Nykyaikaiset matkapuhelimet sekä niiden lukuisat sovellukset ja digitaaliset ominaisuudet ovat tehneet asiakirjojen, laskujen, lippujen ja muiden papereiden tulostamisesta melko tarpeetonta. Siksi vaimoni nauraa minulle aina, kun tulostan lentolippuja, kuitteja ja muita tärkeitä asiakirjoja paperille vanhalla luottotulostimellani.

Tiedän varsin hyvin, että taskussa oleva puhelin mahdollistaa lähtöselvityksen tekemisen ilman paperista lentolippua, mutta tulostan matkustusasiakirjat silti. Niistä voi nimittäin olla apua, jos tekniikka jostain syystä pettää.

Tulostuspää kuivuu

Nykyään en kuitenkaan tulosta läheskään yhtä usein kuin ennen, ja kun minulla silloin tällöin on tarve tulostaa jokin yksittäinen sivu, joudun usein aloittamaan projektin tulostimen suuttimien puhdistamisella. Muuten tulosteeseen voi tulla raitoja, koska laitetta ei yksinkertaisesti käytetä tarpeeksi usein.

Pitkä tulostusjono talteen

Kaikki pienet tulostustehtävät on fiksumpaa kerätä jonoon odottamaan ja tulostaa yhden tai useamman viikon asiakirjajono kerralla. Kun kerralla tulostetaan kunnon pino, tulostimen käynnistämisestä aiheutuvaa vaivaa ei tarvitse kohdata niin usein. Kaikkien tulostettavien asiakirjojen muistaminen voi tietysti olla hankalaa – ja juuri tässä kohdassa Print Conductor -ohjelma astuu kuvaan. Ohjelmaan voi ladata helposti kaikki viikon tai parin kuluessa kertyvät asiakirjat, kuvat ja muut sellaiset tiedostot, joista tarvitaan paperinen tuloste.

Kun asiakirjoja on kertynyt tarpeeksi suuri määrä ja tulostamisen aika koittaa, Print Conductor -ohjelmassa ei tarvitse kuin napsauttaa tulostuspainiketta. Ohjelma lähettää kaikki asiakirjat tulostimeen samalla kertaa. Print Conductor tunnistaa noin sata eri tiedostomuotoa ja pystyy tulostamaan useimmat omalla tulostusmoottorillaan. Wordiä ei siis tarvitse avata jonkin asiakirjan tulostamiseksi tai Adobe Acrobat Readeria PDF-tiedoston tulostamiseksi. Print Conductor hoitaa suurimman osan tiedostoista itse.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".