Ohjelmassa on 62 kätevää pie-noisohjelmaa, joissa on paljon erilai-sia toimintoja. Suoraan Työpöydällä voi esimerkiksi tarkistaa päivitetyn sääennusteen tai jonkin tietokoneen laitteiston tilan. Yksityiskohdat tieto-koneen prosessorin, kiintolevyn tai verkon tilasta ovat hyödyllistä tietoa, joka auttaa kokonaiskuvan hahmot-tamisessa. Tietokoneen tilatiedot tii-vistävien pienoisohjelmien lisäksi Työpöydälle voi asentaa vaikkapa kätevän taskulaskimen, jotta se on aina valmiina laskutehtäviin.

10 parasta pienoisohjelmaa

Etunurkasta ladattava 8GadgetPack sisältää 62 pienoisohjelmaa. Tässä ovat kymmenen suosikkiamme. Seuraavalla aukeamalla kerromme, miten ne asennetaan.

Calendar Calendar tuo Työpöydälle kätevän kuukausikalenterin. Siitä voi tarkastaa esimerkiksi, mille viikonpäivälle jokin tietty päivämäärä osuu.

All CPU Meter All CPU Meterin kaaviot ja palkit näyttävät, kuinka paljon tietokoneen sisäisen prosessorin ytimiä kuormitetaan juuri nyt. Tieto antaa hyvän yleiskuvan resurssien käytöstä.

Currency Tällä pienoisohjelmalla voi tehdä valuuttamuunnoksia eli tarkistaa pikapikaa, kuinka paljon vaikkapa kymmenen Yhdysvaltain dollaria on euroissa.

Desktop Calculator Unohda Windowsin oma laskin. Kun Työpöydällä on tämä Desktop Calculator, Windowsin laskinta ei tarvitse kaivaa erikseen esiin.

Clock Kun Työpöydällä on vanhanaikainen analoginen kello, silmiä ei tarvitse siristellä ilmoitusalueen kulmassa olevan kellonajan näkemiseksi.

Drive Activity Jos epäilet, että kiintolevyllä on liikaa töitä, asian voi varmistaa tällä pienoisohjelmalla. Se kertoo, kuinka paljon Windows lukee ja kirjoittaa levylle juuri nyt.

Glassy Network Monitor Tämä pienoisohjelma antaa yhteenvedon tietokoneen verkkoyhteyden liikenteestä koneelle ja takaisin. Se paljastaa esimerkiksi, onko koko kaistanleveys käytössä.

iBattery iBattery näyttää, kuinka paljon virtaa kannettavan tietokoneen akussa on jäljellä, ja se on huomattavasti selkeämpi kuin Windowsin oma vastaava toiminto.

Recycle Bin Recycle Bin on kätevämpi kuin Windowsin oma Roskakori, koska se näyttää heti, kuinka monta tiedostoa on poistettu. Voit myös tyhjentää Roskakorin suoraan.

My Weather Tämä pienoisohjelma antaa hyvän yleiskuvan säästä suoraan Työpöydällä ja ennustaa, millaista säätä on luvassa tulevina päivinä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".