Kotimme on kooltaan 95 neliömetriä, ja niistä pitää ottaa kaikki irti. Meitä on kaksi aikuista, vilkas nelivuotias lapsi ja kahden kuukauden ikäinen vauva. Tarvitaan siis luovuutta ja epäsovinnaisia ratkaisuja, jotta tila saadaan riittämään meille kaikille. Se tarkoittaa myös sitä, että niiden kuuden vuoden aikana, jotka olemme asuneet asunnossamme, olemme tehneet rajuja muutoksia sekä pohjaratkaisuun että tapaan, jolla käytämme asuntoa.

Aina kun olemme aloittaneet suuremman projektin, kuten uuden keittiön ta uuden lastenhuoneen remontoinnin, terassioven asentamisen, vaatekaappien suunnittelun tai kahden olohuoneen yhdistämisen, prosessi on ollut sama. Raapustamme ensin ideamme paperille, jotta saamme käsityksen siitä, mitä oikeastaan haluamme tehdä. Kun luonnos on suurin piirtein valmis, laadimme siitä yksityiskohtaisen kolmiulotteisen mallin Sweet Home 3D -ohjelmalla.

Kolmiulotteisen mallin avulla on paljon helpompi saada käsitys siitä, toimiiko haluamamme ratkaisu vai ei. Esimerkiksi kuinka kapeaan ruokasaliin saadaan mahtumaan kohtuullisen kokoinen pöytä, tuolit ja mahdollisuus nojata taaksepäin ilman seinään osumista tai ahtaudentuntua. Paperilla tätä kaikkea on vaikea hahmottaa, mutta 3D-malli tekee kaikesta konkreettisempaa, kun tilan mittasuhteita ja seiniä voi muutella pelkällä hiiren napsautuksella.

Virtuaalikierros kodissasi

Sweet Home 3D:ssä on nokkela toiminto, jonka avulla voit astua kotiisi ja kokea tekemäsi muutokset sen sisältä käsin. Näin pääset näkemään ja aistimaan suunnitelmasi huone huoneelta sen lisäksi, että näet kotisi 3D-mallin ulkoa käsin. Täällä toimituksessa olemme kokeilleet monia sisustusohjelmia, mutta palaamme aina takaisin Sweet Home 3D:n pariin. Se johtuu siitä, että ohjelma on niin helppokäyttöinen verrattuna muihin testaamiimme vastaaviin ohjelmiin.

Sweet Home 3D on erityisen näppärä käyttää, jos sinulla on hallussa pohjapiirros kodistasi. Sitten tarvitsee vain piirtää seinät pohjapiirroksen päälle, valita sopivat huonekalut ja lisätä ikkunat ja ovet. Sen jälkeen voitkin aloittaa muokkauksen ja siirrellä kaikkea, jotta saat kodin 3D-mallista juuri sellaisen kuin haluat.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".