Kirjoitatko ostoslistasi edelleen pienille keltaisille ja taskussa rypistyville paperilapuille? Siinä tapauksessa sinun on korkea aika tutustua tietokoneella ja puhelimella käytettävään Todoist-työkaluun. Todoist-ohjelmassa voi systematisoida ja järjestää kaikki ne listat, projektit, muistiinpanot ja tiedot, jotka muuten tulisi raapustettua pienille paperilapuille – ja jotka unohtuisivat taskuun ja löytyisivät sieltä puoli vuotta myöhemmin.

Tehtävälistat, ostoslistat ja satunnaiset muistiinpanot voi myös tallentaa ohjelmaan, jotta ne ovat käytettävissä vielä puolen vuoden tai vuoden päästä. Esimerkiksi ostoslistan säilyttäminen saattaa äkkiseltään ajateltuna tuntua turhalta, mutta kun asiaa ajattelee tarkemmin, siinä on paljonkin järkeä. Ostavathan monet meistä aina kaupassa käydessään samoja tuotteita.

Suuria osia vanhasta ostoslistasta voi siksi käyttää uudelleen ja päivittää sen sijaan, että listan laatisi joka kerta alusta asti uudelleen. Samalla tavalla voi käyttää viime vuoden kesäloman pakkauslistaa, ettei taas tarvitse miettiä, mitä kaikkea matkalla tarvitaan. Kun pakkauslista seuraavana vuonna löytyy Todoist-ohjelmasta, tekee mieli kiittää itseä. Listan voi ottaa esiin kerta toisensa jälkeen, eikä se mene hukkaan niin kuin irralliset paperilaput.

Projektit järjestykseen

Todoist on varsin monipuolinen työkalu, jota voi käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Sillä voi laatia listoja ja muistilappuja, joista voi rastittaa kohtia sitä mukaa kun ne on tehty. Työkalua voi käyttää apuna myös monimutkaisemmissa tehtävissä, kuten remonttia tehdessä. Todoistiin on esimerkiksi helppo kirjoittaa muistiin itseä miellyttävien maalinäytteiden nimet tai terassilautojen kiinnittämiseen tarvittavien ruuvien tyyppi ja pituus.

Rautakaupassa tiedot on helppo tarkistaa puhelimelta. Tämäntyyppisiä tietoja ei välttämättä tarvita juuri nyt, mutta ne voivat olla erittäin hyödyllistä myöhemmin, ja siksi ne kannattaa merkitä paikkaan, josta ne on helppo löytää.

Toimii tietokoneella ja puhelimella

Yksi Todoistin kätevimmistä ominaisuuksista on työkalun yhteispeli tietokoneen ja puhelimen välillä. Kaikki yhdellä laitteella tehdyt muutokset päivittyvät toiseenkin. Ostoslistan tai luettelon pihatöistä voi siis kirjoittaa tietokoneen ääressä. Kun listat ovat valmiit, tietokoneen voi sulkea. Ruokakaupassa tai puutarhassa samat listat ja tehtävät voi tarkistaa puhelimesta, jonne ne ovat päivittyneet automaattisesti. Kun tuotteita ruksii yli sitä mukaa kun niitä lisätään ostoskärryyn, vielä puuttuvat tavarat on helppo huomata.

Seuraavissa ohjeissa näytämme, miten ostoslista luodaan.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".