Takavuosina tietokoneen ostaja sai usein kaupan päälle vähintäänkin kaupallisen toimisto-ohjelmiston ja vaikkapa cd-levyjen poltto-ohjelman. Sellainen on nykyään harvinaista. Uudessa koneessa on usein Microsoftin Office-paketin kokeiluversio, 30 päivää maksutta toimiva virustorjuntasovellus ja muidenkin ohjelmien maistiaisia, joilla tietokoneen valmistaja yrittää houkutella käyttäjää raottamaan kukkaron nyörejä.

Tietokone on arvoton

ilman oikeita ohjelmia Tietokoneeseen valmiiksi asennettujen ohjelmien tekijät toki toivovat, että heidän ohjelmansa pysyvät käytössä pitkään – jolloin niillä voi ansaita rahaa. Tarjolla on onneksi vaihtoehto. Koneen mukana saaduille ohjelmien kokeiluversioille kun löytyy aina korvike – itse asiassa jokaiselle ohjelmatyypille löytyy jokin maksuton vaihtoehto, joten käyttäjän tarpeet täyttyvät myös täysin maksutta. Tässä artikkelissa käydään läpi kahdeksan sellaista ohjelmaa, joita tietokoneessa tarvitaan lähestulkoon väistämättä.

Pakolliset hankinnat tietokoneeseen

Kone kuin kone tarvitsee toimistopaketin, virustorjunnan, varmuuskopiointikeinon ja ohjelman, joka pitää koneen kunnossa. Juuri tällaisista ohjelmista ollaan usein valmiita maksamaan riihikuivaa rahaa. Ilmaiset ohjelmat eivät silti välttämättä ole yhtään sen laadukkaampia kuin sellaiset, jotka voi asentaa tietokoneelle maksutta. Artikkelissa esiteltävien kahdeksan ohjelman uskaltaa luvata tekevän työnsä – eikä niistä tarvitse maksaa euron euroa. Kaikille kalliille ohjelmille löytyy korvike, joten tietokoneen saa teräkuntoon rahaa tuhlaamatta. Artikkelissa esitellään myös kolme kokonaan uutta ohjelmaa, joita ei ole vielä esitelty KotiMikrossa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".