PDF-asiakirjoilla on monia etuja verrattuna esimerkiksi Word-asiakirjoihin tai muiden tekstinkäsittelyohjelmistojen omiin tiedostomuotoihin. Suurin etu on, että kun tallennat asiakirjan PDF-tiedostona, tiedoston muotoilu säilyy yhtenäisenä riippumatta siitä, kuka tiedoston avaa ja millä tietokoneella tai puhelimella.

Windows 10:ssa työn voi tallentaa PDF-tiedostona jokaisen ohjelman tulostusikkunassa, mutta tallennuksen jälkeen sitä ei voi enää muokata PDF-tiedostona. Siksi tarvitaan ohjelma, kuten PDFsam, joka sisältää useita työkaluja myös muiden laatimien PDF-asiakirjojen jälkikäsittelyyn. Ohjelmat, joilla PDF-tiedostoja voi muokata, ovat useimmiten maksullisia, mutta PDFsam-ohjelmaa ylläpitää ryhmä vapaaehtoisia. Siksi Etunurkasta löytyvä versio on maksuton. Voit lukea lisää ohjelmasta tästä lehdestä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".