Vuokrasopimukset, kuitit ja tärkeät pankin asiakirjat. PDF-asiakirjoja käytetään lähes kaikkialla, ja suosioon on monta hyvää syytä. PDF-tiedostoissa on Wordin docx-tiedostoihin ja muihin tekstimuotoihin verrattuna monia etuja.

PDF-tiedostojen paras ominaisuus on se, että asiakirjat voi avata ja lukea ongelmitta lähes kaikilla laitteilla ja että PDF-asiakirjat näyttävät täysin samanlaisilta riippumatta siitä, avataanko ne tabletilla, tietokoneella vai uusimman sukupolven älypuhelimella. PDF-asiakirjoissa on kuitenkin myös haittapuolia. Merkittävin niistä lienee se, että PDF-tiedostoja on lähes mahdotonta muokata sen jälkeen, kun ne on luotu esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmassa. Jos PDF-asiakirjassa onkin jokin virhe tai jos asiakirjaan on lisättävä hieman tekstiä, muutokset on tehtävä alkuperäiseen tekstitiedostoon ja tallennettava uudelleen PDF-muodossa.

Vielä huonompi tilanne on silloin, jos alkuperäistä tekstiasiakirjaa ei ole enää saatavilla. Siinä tapauksessa koko PDF-asiakirjan sisältö on ensin kopioitava ja liitettävä tekstinkäsittelyohjelmaan. Se muuttaa asiakirjan ulkoasua, joskus jopa tunnistamattomaksi.

Ratkaisu on SwifDoo PDF

PDF-tiedostoja ei voi lähtökohtaisesti muokata – paitsi tarkoitukseen suunnitellulla ohjelmalla. Yleisimmin käytetty ohjelma on Acrobat Pro. Se on erittäin hyvä ja toimii tarkoituksenmukaisesti, mutta se on myös todella kallis.

Etunurkkaan on siksi lisätty kaikkien KotiMikro-lehden lukijoiden käyttöön ilmainen SwifDoo PDF -ohjelma. Sen avulla PDF-asiakirjojen tekstejä, grafiikoita ja kuvia voi muokata helposti ja nopeasti. Kun PDF-asiakirjan tekstiä muokataan, SwifDoo PDF käyttää automaattisesti sitä fonttia, jolla teksti on alun perin kirjoitettu. Tekstinkäsittelyohjelmaa ei siis tarvita tekstin korjaamiseen tai uusien kappaleiden lisäämiseen.

Jos PDF-asiakirja kaipaa visuaalista piristystä, siihen voi lisätä valokuvia tai muuta kuvitusta tai teks tikohtia voi alleviivata ja korostaa. Lisäksi mihin tahansa PDF-asiakirjaan voi helposti lisätä vesileimoja, leimoja ja allekirjoituksia. SwifDoo PDF maksaa yleensä noin 40 euroa vuodessa, mutta jos lataat ohjelman Etunurkasta, sinun ei tarvitse maksaa siitä mitään. Ohjelman maksuton käyttäminen edellyttää vain rekisteröitymistä ja lisenssin aktivointia erityisellä lisenssiavaimella. Lisenssiavain on ilmoitettu ohjelman sivulla Etunurkassa, ja samassa paikassa annamme myös vaiheittaiset rekisteröitymisohjeet.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".