Toinen KotiMikron suurtestissä numerossa 7/2019 mukana olevista ilmaisista varmuuskopiointiohjelmista on Paragonin Backup & Recovery Free, joka on käyttäjäystävällinen, toimii nopeasti ja sisältää ilmaiseksi ohjelmaksi erittäin hyvät toiminnot.

Ohjelman käynnistyttyä esiin tulee selkeä ikkuna, josta valitaan varmistettava kansio tai asema. Sen jälkeen nuoli osoittaa kuvaketta, jota napsauttamalla pääsee valitsemaan, minne varmuuskopio tallennetaan. Sitten vain painetaan käynnistyspainiketta ja ohjelma ryhtyy suorittamaan varmuuskopiointia.

Varmuuskopion voi ottaa kaikista asemista, yksittäisestä asemasta tai valituista kansioista ja tiedostoista. Varmuuskopion voi rajoittaa koskemaan vain tiettyä tiedostolajia. Varmuuskopion voi myös tarvittaessa suojata salasanalla.

Ilmaisella Paragon Backup & Recovery Free -varmistusohjelmalla voi lisäksi luoda pelastuslevyn, jolta tietokoneen saa käynnistettyä ongelmatilanteissa. Pelastustiedostot voidaan tallentaa usb-muistille tai ISO-levykuvatiedostoksi, jonka voi tallentaa dvd-levylle.

Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".