Vielä kuukausi sitten en ollut koskaan kokeillut tiedostojen synkronointia,eli kahdessa eri kansiossa olevien tiedostojen automaattista ja jatkuvaa vertailua, jotta ne olisivat toistensa todellisia kopioita. Rohkenen jopa väittää, etten ole ainoa, joka ei ole synkronointia koskaan kokeillut. Uskon, että lehdellä on useita samanhenkisiä lukijoita, jotka eivät myöskään ole vielä tutustuneet tiedostojen synkronointiin ja sen etuihin. Tiedostojen synkronointi kuulostaa aiheena niin nörttimäiseltä, että se on aiheena helppo ohittaa. Synkronoinnin käyttö kannattaa kuitenkin aloittaa, varsinkin jos olet joskus huomannut istuvasi tietokoneesi ääressä ilman ajantasaista versiota jostakin tärkeästä tiedostosta.

Vaikea aihe mutta helppo ohjelma

Synkronointitoiminnon luonteen vuoksi on entistäkin tärkeämpää, että työkalua on taatusti helppo käyttää. Kuten edellisessä numerossa tekemämme synkronointiohjelmistojen testi osoitti, ohjelmistojen käyttäjäystävällisyys ja yksinkertaisuus eivät aina ole huippuluokkaa. Siksi olimme iloisia löytäessämme SyncBack Free -ohjelman, jota on miellyttävä hyödyntää ja joka tarjoaa kaikki synkronointiin tarvittavat ominaisuudet.

Kiehtovaa kurinalaisuutta

SyncBack Free -ohjelman käyttöönoton jälkeen olen ollut aidosti kiinnostunut tästä kiehtovasta toimenpiteestä ja yrittänyt ymmärtää, miten synkronointi käytännössä toimii. Mitä kahdessa kansiossa oleville tiedostoille tapahtuu, kun olet synkronoinut ne? Kumpi kansio menee toisen edelle, kun kansioissa on kaksi eri versiota samasta tiedostosta?

Pitäisikö synkronointi aloittaa itse vai käyttää automaattista ajastusasetusta? Kysymyksiä on paljon, joten tässä jutussa pyrin vastaamaan niihin kaikkiin ja tarjoamaan sen tiedon, mitä tarvitset alkuun pääsemiseen.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".