Digitaalisella aikakaudella kasvaneena nuorena miehenä en olisi ikinä uskonut, että minulle voisi käydä niinkuin kävi: menetin hetkessä tärkeät asiakirjat viiden vuoden ajalta sekä lukuisia videoita ja valokuvia. Vanhahko tietokoneeni pimeni yllättäen kesken työskentelyn. Näin oli tapahtunut useita kertoja aiemminkin, enkä voi väittää, etteikö minua olisi varoitettu siitä, että kiintolevy saattaa vedellä viimeisiään. Mutta tällä kertaa en saanut enäää herätettyä sitä henkiin, vaikka yritin kaikkia mahdollisia temppuja. Mitään ei ollut tehtävissä. Kiintolevy oli kuollut kuin kivi, ja olin menettänyt kaikki muistoni opiskeluajoilta. Kuvat ja videot, joiden luulin olevan turvassa tietokoneellani, olivat kadonneet lopullisesti. Olen vieläkin järkyttynyt, sillä olisin voinut helposti palauttaa tiedostoni, jos olisin vain huolehtinut asiasta ajoissa.

Tallenna tiedostot kiintolevylle

Voit välttää helposti tällaiset ongelmat, jos vain muistat varmuuskopioida tiedostosi ja tallentaa ne muuallekin kuin tietokoneen kiintolevylle. Ashampoo Backup 2023 -ohjelmalla on helppo varmuuskopioida kaikki tiedostot. Ohjelma on suunniteltu tallentamaan vaikkapa kokonaisen C-aseman sisältö ulkoiseen laitteeseen, joka voi olla esimerkiksi liitetty kiintolevy. Voit valita muutamalla napsautuksella, mitä varmuuskopioidaan ja minne tiedostot tallennetaan.

Tämän jälkeen ohjelma aloittaa varmuuskopioinnin kaikista valitulla asemalla olevista tiedostoista. Jos vahinko tapahtuu ja tarvitset tiedostojasi myöhemmin, ne voidaan helposti palauttaa ulkoiselta kiintolevyltä. Ashampoo Backup 2023 maksaa normaalisti 30 euroa, mutta KotiMikron tilaajana saat ohjelman ilmaiseksi, kun lataat sen verkkosivuiltamme.

Tallenna tiedostosi verkkoon

Jos haluat varmistaa, että tiedostosi eivät koskaan katoa, ne kannattaa tallenntaa myös verkkoon. Googlen ilmainen työkalu Google Drive tarjoaa 15 gigatavun verran verkkotallennustilaa, johon voi tallentaa ja järjestää kaikkia tiedostotyyppejä Verkkosivustoltamme voit ladata Google Driven, joka lisätään automaattisesti Resurssienhallintaan, kun asennat sen tietokoneeseen.

Resurssienhallinnassa voit käyttää Google Drivea kuten mitä tahansa muuta tietokoneen asemaa, joten voit helposti kopioida tiedostoja tietokoneelta verkkotallennustilaan. Tiedostosi säilyvät siellä taatusti turvallisesti.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".