KotiMikrossa muistutetaan usein, että kiintolevyllä olevista tärkeimmistä tiedostoista kannattaa ottaa säännöllisesti varmuuskopioita. Asian muistaminen on tullut viime vuosina entistä tärkeämmäksi. Useimmat tiedostavat kyllä henkilökohtaisten tietojen menettämisen riskin, mutta arjen kiireiden keskellä moni unohtaa silti huolehtia varmuuskopioinnista.

Siksi suosittelemme käyttämään ohjelmaa, joka tekee kaiken manuaalisen työn ja turvaa tiedostot automaattisesti.

Talteen moneen paikkaan

Kopiot valokuvista, asiakirjoista ja muista korvaamattomista tiedostoista on helpointa ja edullisinta tallettaa ulkoiselle kiintolevylle, jota voi säilyttää muualla silloin kun tiedostojen kopiointi ei ole käynnissä. Sen lisäksi suosittelemme tallentamaan tärkeimmät tiedostot myös kolmanteen paikkaan, esimerkiksi Google Driveen, OneDriveen tai muuhun niiden kaltaiseen verkkopalveluun. Tuplasuoja pelastaa, jos ulkoinen kiintolevy vioittuu.

Varmuuskopiot automaattisesti

Varmuuskopiosta ei ole paljon hyö- tyä, jos sitä ei päivitetä säännöllisesti. Vanhentuneesta varmuuskopiosta ei voi palauttaa viime kuukausien lisäyksiä ja muutoksia esimerkiksi kiristyshaittaohjelman uhriksi joutumisen tai tietokoneen tallennustilan rikkoutumisen jälkeen. Tämän vuoksi varmuuskopio kannattaa päivittää vähintään kerran kuukaudessa, ettei ongelmatilanteissa häviä koskaan liian monia tiedostoja.

Yksinomaan Etunurkasta ladattavalla Exiland Backup Standard -ohjelmalla tärkeän varmuuskopioinnin voi hoitaa automaattisesti. Käyttäjän ei tarvitse muistaa tehdä sitä itse – eikä edes muistaa, milloin varmuuskopio on viimeksi tallennettu. Ohjelmassa voi valita, kuinka usein varmuuskopiointi pitäisi tehdä, ja ohjelman voi jopa määrittää aloittamaan varmuuskopioinnin itse, kun varmuuskopiointiin tarkoitettu ulkoinen kiintolevy liitetään tietokoneeseen.

Tallenna vain uusimmat

Exiland Backup on ammattilaistason työkalu, jonka avulla voi ottaa kattavia varmuuskopioita tiedostoista ja kansioista tai valita inkrementaalisen ratkaisun, jossa täydellinen kopio tallennetaan vain ensimmäisellä tiedostojen kopiontikerralla.

Seuraavilla kerroilla kopioidaan ainoastaan edellisen kerran jälkeen lisätyt tiedostot, mikä nopeuttaa ja helpottaa tehtävää.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".