Ihmiset ovat kirjoittaneet tekstejä näppäimillä satoja vuosia. Jo kirjoituskoneilla kirjoitettiin sekä pitkiä romaaneja että juhlakutsuja, tai vaikkapa opinnäytteitä. Sitten saatiin tietokoneet ja niiden yhtenä tärkeimpänä työkaluna tekstinkäsittely, ja Microsoft Wordin kaltaiset ohjelmat ovat tulleet tutuiksi niin työpaikalla kuin yksityiselämässä.

Tekstejä on voinut kirjoittaa vuodesta 1983 alkaen Microsoft Wordilla, ja se onkin varsin todennäköisesti tätä tekstiä lukevan suosikkiohjelma tekstinkäsittelyyn. Wordia on kehitetty vuosien varrella aina vain monipuolisemmaksi, mutta samalla sen hintakin on kohonnut rutkasti.

Microsoft Wordille löytyy onneksi oivallinen vaihtoehto, joka tarjoaa käytännössä samat tekstinkäsittelyominaisuudet kuin Word. Kyseessä ei kuitenkaan ole perinteinen tietokoneelle asennettava työpöytäohjelma, vaan selaimessa toimiva sovellus. Sovelluksen taustalla oleva taho on kaikille taatusti tuttu.

Oivallisesti toimivan ja vieläpä maksuttoman Microsoft Wordin vaihtoehdon nimi kun on Google Docs.

KotiMikron Google Docs -koulusta julkaistaan viisi osaa

Osa 1: Käyttöönotto ja perustoiminnot

Osa 2: Kuvien käyttö, muokkaus ja tuominen eri lähteistä

Osa 3: Ylätunnisteen, sivunumeroinnin, alaviitteen ja sisällysluettelon lisääminen

Osa 4: Tekstin elävöittäminen taulukoilla ja malleilla

Osa 5: Asiakirjan jakaminen ja jaetun asiakirjan muokkaaminen

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".