Puhelin keksittiin yli sata vuotta sitten, ja pitkään sitä voitiin käyttää vain perinteisten puheluiden soittamiseen. SMS-tekniikka kehitettiin 1980-luvulla, ja tavalliset ihmiset pystyivät lähettämään ja vastaanottamaan tekstiviestejä vasta 1990-luvulla.

Sen jälkeen teknologinen kehitys on kiihtynyt kiihtymistään, ja se näkyy erityisesti matkapuhelimissa. Vuonna 1876 keksijä Alexander Graham Bell ei takuulla osannut edes kuvitella, miten tehokas laite hänen patentoimastaan puhelimesta kehittyisi. Puhelimella voi kuunnella radiota, pelata pelejä, ottaa upeita valokuvia, katsella jalkapallo-otteluita, löytää perille GPS:n avulla, tallentaa videoita ja paljon muuta.

Kaikki tämä on varmasti tuttua, mutta tiesitkö, että puhelinta voi käyttää myös desibelimittarina tai vesivaakana? Android- ja iPhone-puhelinten uumeniin kätkeytyvät toiminnot ja kätevät sovellukset tekevät puhelimesta todellisen monitoimityökalun. Puhelimesta voi tehdä esimerkiksi suurennuslasin, jolla näkee kaupassa pienimmätkin tuoteselosteet. Tai sitä voi käyttää yksikkömuuntimena, joka kertoo hetkessä, kuinka montaa tuumaa 200 cm vastaa. Bubble Level -sovellus tekee puhelimesta vesivaa’an, joka auttaa tauluja ripustaessa.

Ruler-sovelluksen ansiosta myös mittanauha pysyy aina käden ulottuvilla. Älypuhelimen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja seuraavilla sivuilla esitellyt älykkäät sovellukset ja toiminnot ovat kaiken lisäksi maksuttomia.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".