Viimeisen vuoden aikana moni on tehnyt tuttavuutta videopuheluiden kanssa – ei pelkästään työn puolesta, vaan myös yksityiselämässä. Videopuhelu on ollut erinomainen tapa pitää yhteyttä, kun koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten takia kohtaaminen kasvokkain ei ole ollut mahdollista. Ja vaikuttaa myös vahvasti siltä, että videopuhelut pysyvät muodissa vielä jonkin aikaa.

Videopuhelu voi kuitenkin olla turhauttava kokemus puhelun molemmille osapuolille, jos jommallakummalla on käytössä vanhempaa mallia oleva kannettava tietokone ja sen yhdysrakenteinen verkkokamera tai muuten jo parhaat päivänsä nähnyt webkamera.

Yksi ratkaisu on tietysti hankkia uusi nettikamera, mutta kauppaan ei ole pakko lähteä, sillä älypuhelinta, jossa on nykyään hyvä kamera, voi käyttää tietokoneen webkamerana.

Puhelimesta saa tehtyä tietokoneen verkkokameran ilmaiseksi ja ilman johtoja DroidCam-ohjelmalla. Se ladataan sovelluksena Android-puhelimeen tai iPhoneen ja omana ohjelmanaan tietokoneelle.

Koska molemmat laitteet, puhelin ja tietokone, ovat yhteydessä langattomaan kotiverkkoon, mitään johtoja ei tarvita puhelimen ja tietokoneen välille. Puhelin toimii verkkokamerana, kun sovellus on käynnissä, ja kamera on käytettävissä kaikissa videopuheluita tukevissa ohjelmissa. Ohjelmalla voi lisäksi käyttää puhelimen mikrofonia, jolloin äänenlaatukin on parempi kuin tietokoneen tuottamassa äänessä.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".