Puhelinten hinnoilla ei tunnu olevan ylärajaa. Kalleimmat mallit maksavat nykyään reilusti yli 1 500 euroa, mutta rahat kannattaa mielestämme sijoittaa maltillisemman hintaiseen malliin. Voihan alle 500 euron hintaisessa puhelimessa käyttää samoja sovelluksia kuin kolme kertaa enemmän maksavassa huippumallissa.

Lisähinta muodostuu markkinoiden uusimmista ja hienoimmista komponenteista. Jos prosessorin, näytön ja kameran valitsee aavistuksen alemmalta laatutasolta, rahoille saa enemmän vastinetta. Tämän testin kuusi puhelinta ovat siitä hyvä todiste. Vaikka matkan varrella ilmenikin pieniä ärsyttäviä yksityiskohtia, yksikään laitteista ei epäonnistunut testissämme täysin. Kaikki puhelimet olivat perusominaisuuksiltaan hyviä.

Esimerkiksi puheluiden äänenlaadussa ja internetin toimivuudessa ei ollut moitittavaa. Erot näkyvät erityisesti näytön ja kameran laadussa. Lisäksi joillakin puhelimilla on omat erityispiirteensä. Esimerkiksi vankkatekoinen testivoittaja kestää helposti pudottamisen lattialle. Ruotsalaisen Doro-yhtiön puhelimessa taas on erikoisominaisuuksia, jotka helpottavat ikäihmisten puhelimen käyttöä. Lisäksi sen taustapuolella on hälytyspainike, jonka avulla apua voi kutsua nopeasti.

Testin erikoisin puhelin on kuitenkin Fairphone 4, joka on suunniteltu helposti purettavaksi. Testipuhelimet tarjoavat hyvän läpileikkauksen tällä hetkellä saatavilla olevista vaihtoehdoista. Lisää eri hintaluokkia edustavia puhelimia esitellään verkkosivustomme Testinurkassa.

Tämä sisältö on tarkoitettu vain tilaajille

Näet sisällön, kun kirjaudut Etunurkkaan.
Etkö vielä ole tilaaja? Pääset tilaajaksi jo 3,90 eurolla
  • Tilaajana saat:
  • Pääsyn yli 500 luotettavan ja tarkistetun ohjelman kokoelmaan
  • Vaiheittain etenevät käyttöopastukset suomeksi
  • Pääsyn foorumille, jolla voit kysyä neuvoa muilta käyttäjiltä
  • Uusimmat tuotetestit ja arviot
  • Lehden 12 viimeisintä numeroa näköislehtinä
  • Painetun lehden kotiin toimitettuna
Kaikki Etunurkan sisällöt ovat KotiMikron toimituksen valitsemia ja lukijoiden vapaasti ladattavissa. Etunurkan sisältö on tarkistettu markkinoiden johtavilla tietoturvatyökaluilla, joten Etunurkan ohjelmia ja muita sisältöjä voi käyttää turvallisesti. KotiMikron tilaaja voi jättää kysymyksiä Etunurkan ohjelmista ja muusta sisällöstä KotiMikron tukeen tai toimitukseen. Yhteystiedot löytyvät valitsemalla KotiMikron aloitussivulla Tilaajaedut-valikosta kohdan "Ota yhteyttä".